Pune câțiva căței de usturoi pe PIELE, timp de câteva zile. Rezultatul întrece orice așteptare! Cel mai PUTERNIC remediu natural

Exploatat încă din Antichitate pentru virtuțile sale terapeutice de către romani, greci sau egipteni, usturoiul are ingrediente active redutabile pentru a combate afecțiunile cotidiene. 

În medicina tradițională, usturoiul se află în fruntea listei aliaților naturali împotriva anumitor afecțiuni ale pielii.

Iată cum să-l folosești pentru îndepărtarea negilor și a bătăturilor.

Proaspăt sau deshidratat, usturoiul conține multe minerale, vitamine și compuși de sulf, esențiale pentru sănătate. Foarte bogat în vitamina B6, calciu, fier sau seleniu, acest super-aliment ne poate ajuta împotriva diferitelor afecțiuni.

De ce este usturoiul eficient împotriva acestor imperfecțiuni ale pielii?

Dincolo de proprietățile sale antioxidante conferite de bogăția sa în polifenoli și flavonoizi, usturoiul conține alicină, un compus care ar fi responsabil pentru beneficiile sale antifungice, antibacteriene și antivirale .

Potrivit lui Franck Dubus, specialist în aromoterapie și fitoterapie, usturoiul este un aliat major pentru afecțiunile dermatologice, în special împotriva bătăturilor și a negilor.

Cum se folosește usturoiul pentru a îndepărta bătăturile și negii?

Ia un cățel de usturoi proaspăt, taie-l în felii foarte subțiri și aplică pe negi, acoperind aceste zone cu un bandaj. De asemenea, îl poți zdrobi și folosi ca o cataplasmă, dar asigură-te că o aplici doar pe neg, nu și pe piele. Lasă să acționeze peste noapte și clătește zona a doua zi dimineață, înlocuind pansamentul din ziua precedentă cu un bandaj curat. Această procedură trebuie repetată zilnic, până când obții rezultatele dorite.

Pentru a beneficia de virtuțile sale împotriva bătăturilor, poți utiliza aceeași tehnică explicată mai sus.

Cum previi apariția negilor?

Frecvente la adulții tineri și copii, negii sunt leziuni mucoase sau cutanate rezultate din viruși aparținând grupului papilomavirus HPV. Transmiterea lor este, în general, probabilă ca urmare a microtraumatismului la mâini sau genunchi sau chiar după ce ai mers la piscine.

Astfel, pentru a preveni apariția lor, respectă anumite reguli de igienă:

• Nu folosi prosopul, pila, piatra ponce sau prosopul unei persoane cu unul sau mai mulți negi

•  Poartă încălțăminte în locuri publice, cum ar fi vestiare, dușuri, săli de sport sau piscine

• Usucă-ți întotdeauna picioarele după baie sau duș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel