Psihiatrul Gabriel Diaconu, despre evacuarea Spitalului Foișor: Este o imixtiune în actul medical! Rușine să vă fie!

Gebriel Diaconu, psihiatru. Foto Facebook
Psihiatrul Gabriel Diaconu este revoltat de decizia de evacuare a Spitalului Foișor, de unde 105 pacienți au fost scoși noaptea din spital și mare parte dintre ei trimiși acasă. 

„(...) N-am crezut, vreodată, că am să văd astfel de scene în România. Îmi crapă obrazul de rușine, nu mă îndoiesc că toți medicii de la Spitalul Foișor sunt egalmente indignați. Decizia asta este o imixtiune în actul medical. Putea foarte bine făcută relocarea pacienților treptat, cumsecade, din timp. 

Unde e respectul pentru demnitatea umană aici?

Sunt oameni în durere, cu patologie osoasă. Când au devenit ei mai puțin oameni cu mai puține drepturi? Constituțional statul român le garantează dreptul la sănătate. Ministerul Sănătății facilitează accesul la sănătate. Dar așa? Iar plimbăm oameni cu sacul, cu locul din spate al mașinii personale? 

E absolut ridicol. Știați că ajungem aici. Știați că lucrurile progresează nefast. Nici măcar nu puteți invoca inepția ori prostia. Nu mai sunt trei săptămâni, sunt 4 luni de mandat.

Rușine să vă fie. Ați scos bolnavi în stradă, bolnavi care veniseră de nevoie la specialist. Și care acum nu vor ști, poate, ce să facă sau încotro să o ia. 

Zero triaj, nicio compasiune față de suferință (...)”, a scris psihiatrul Gabriel Diaconu, pe pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel