Psihiatru despre ”copiii își vor ucide bunicii”: un alarmism isteric dublat de agresivitate

Copil   FOTO: Pixabay
Psihiatrul Gabriel Diaconu a făcut declarații privind propoziția din ce în ce mai des întâlnită ”copiii își vor ucide bunicii”.

Psihiatrul Gabriel Diaconu declară că pericolul ca cei mici să aducă coronavirusul de la şcoală şi să îşi infecteze apropiaţii - din ce în ce mai des întâlnita sintagmă ”copiii își vor ucide bunicii” - ”este o problemă mai veche aceasta”.

”Este vorba de familia tradiţională, pentru care acum câţiva ani cineva făcea campanie. Pe de altă parte, să pui asemenea presiune pe ambientul familial şi să spui: acest copil o să aducă un virus ucigaş acasă şi bunicul sau bunica o să moară din cauza asta, e dincolo de puterea mea de înţelegere. Unul este bunul comportament sanitar de prevenţie epidemiologică şi cu totul altceva este alarmismul isteric dublat de o agresivitate pe care eu n-am întâlnit-o demult", a declarat medicul Gabriel Diaconu. 

În opinia acestuia, dacă un copil va respecta regulile privind spălatul mâinilor, purtarea măştii şi păstrarea distanţei, ”nici n-ar merita încercat să investeşti în dresajul sanitar al copilului”, ci ”mai degrabă ai putea să investeşti în screeningul autentic la intrarea în şcoală, să discuţi cu familia să observe starea de sănătate, nu obsesional, dar ca şi până acum. Nu vorbim de o populaţie care să fie naivă medical, ci de una care este puţin îndobitocită sanitar în ultimii 30 de ani, dar îi poţi aduce aminte chestiunea asta. Şi în momentul în care se întâmplă să ai în şcoală un caz, două cazuri, cinci cazuri, să intervii, dar fără să faci din asta o tragedie socială”, a mai spus psihiatrul. 

Mai multe puteți citi pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel