Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Proteina care ar oferi un posibil tratament pentru durerile cronice
13 oct 2019 / 11:52
O proteină ar juca un rol esențial în tratamentul durerilor cronice, susțin cercetători de la Școala Icahn de la Mount Sinai.
Durere

Proteina, dureri cronice. O proteină numită RGS4 (Regulator de semnalizare a proteinelor G 4) joacă un rol important în menținerea stărilor de durere pe termen lung și poate servi drept o nouă țintă promițătoare pentru tratamentul afecțiunilor cronice. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Școala Icahn de Medicină de la Mount Sinai.

Studiul acestora ar ajuta medicii să oprească durerea acută să progreseze în durere cronică, o afecțiune la care se adaugă o serie de simptome debilitante, de la deficite senzoriale la depresie și pierderea motivației. Trecerea de la durerea acută la cea cronică (patologică) este însoțită de numeroase adaptări la nivelul celulelor imune, gliale și neuronale, multe dintre acestea încă nu sunt bine înțelese. Iar medicamentele în acest sens au o eficacitate redusă și pot crea dependență.

"Cercetările noastre dezvăluie faptul că acțiunile RGS4 contribuie la trecerea de la durerea acută și sub-acută la stările de durere patologică și la menținerea durerii. (...)Deoarece stările de durere cronică afectează numeroase procese neurochimice și medicamentele cu o singură țintă sunt puțin probabil să funcționeze, este interesant să fi descoperit o proteină multifuncțională care poate fi vizată să perturbe menținerea durerii", spune Venetia Zachariou, doctorand, profesor în Departamentul de neuroștiință al familiei Nash, Departamentul de Științe Farmacologice și Institutul de creier Friedman de la Școala de Medicină Icahn de la Muntele Sinai, potrivit medicalxpress.

Proteina, dureri cronice. Teste pe rozătoare

RGS4 este o proteină multifuncțională exprimată pe scară largă în circuitele creierului care procesează durerea, starea de spirit și motivația patologică. În urma acestui, cercetătorii au observat că RGS4 joacă un rol important în menținerea stărilor de durere, indiferent dacă cauza durerii a fost vătămarea nervoasă sau inflamația.

Echipa de cercetare a folosit șoareci modificați genetic pentru a înțelege rolul RGS4 în inducerea, intensitatea și menținerea simptomelor durerii cronice. Ei au descoperit că, deși inactivarea genetică a RGS4 nu afectează durerea acută sau inducerea durerii cronice, ea promovează recuperarea din simptomele de hipersensibilitate senzorială în modele preclinice de leziuni ale nervilor periferici, neuropatie indusă de chimioterapie și inflamații periferice. Șoarecii lipsiți de RGS4 au dezvoltat toate simptomele preconizate ale leziunii nervoase, dar s-au recuperat în 3 săptămâni.

Laboratorul cercetează în continuare acțiunile RGS4 în măduva spinării și în zonele de reglare a dispoziției creierului pentru a înțelege mai bine mecanismul prin care această proteină afectează simptomele durerii afective și senzoriale.

Cercetarea va fi publicată în forma de tipar, pe 16 octombrie, în The Journal of Neuroscience. Poate fi consultată AICI.


Ştiri Recomandate

Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Andrei Baciu. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Andrei Baciu: trebuie să fim pregătiți pe toate palierele
Adela Cojan, președintele CNAS. Foto: DC MEDICAL
EXCLUSIV
Adela Cojan: Suntem pe vârful primul val de COVID-19
Conf univ dr Diana Loreta Paun. Foto: Facebook
EXCLUSIV
Afișul dezbaterii online
  LIVE
Tehnologia 5G, ce efecte ar putea avea asupra sănătății
Bani pentru bolnavii de TBC. Ce sumă a aprobat Guvernul
Diabet
EXCLUSIV
Mersul pe jos, cât de benefic este pentru sănătate
Austria, restricții pentru cei care vin din România
Hepatita C: cine ar trebui să facă testul
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri