Prosoapele, mai murdare decât crezi. Ce infecții riști să faci din cauza lor

prosoapele - FOTO: Freepick
Proasoapele sunt mai murdare decât crezi. Acestea pot transporta o mare varietate de microbi.

Prosoapele murdare pot transporta o mare varietate de microbi și chiar au fost legate de răspândirea bolilor infecțioase. Nu vă puteți păstra prosoapele 100% fără germeni, spun experții, dar le puteți limita spălându-vă prosoapele - doar mult mai des decât probabil acum.

Transfer de bacterii

Prosoapele sunt astfel de capcane.  De fiecare dată când utilizați un prosop, transferați bacteriile naturale ale pielii și orice alți germeni pe care îi transportați, pe suprafața prosoapelor și invers. Majoritatea acestor germeni nu vor avea efecte negative asupra sănătății, deoarece provin de la tine, notează Time.

"Corpurile noastre sunt adaptate pentru a putea trăi în acest mediu cu toți acești microbi în jur", spune Emily Martin, profesor asistent de epidemiologie la University of Michigan School of Public Health.

Dar prosoapele oferă mediul perfect pentru ca bacteriile și alte microorganisme să crească, deoarece sunt adesea umede, calde și absorbante și atârnă în băi întunecate.

Deoarece mâinile tale pot transfera microbi pe prosoapele tale, baia este un loc deosebit de amenințător. Acolo, mâinile tale ating organisme fecale, cum ar fi bacteriile coliforme - organisme care pot indica prezența bacteriilor cauzatoare de boli în apă - Escherichia coli sau chiar Salmonella, potrivit lui Charles Gerba, microbiolog la Universitatea din Arizona.

Într-un studiu Gerba spune că a descoperit că aproape 90% din prosoapele de baie au fost contaminate cu bacterii coliforme și aproximativ 14% au transportat E. coli. Mulți oameni nu se spală bine pe mâini, spune el, așa că atunci când își usucă mâinile pe un prosop, freacă bacteriile într-un loc în care este posibil să se îmnulțească.

"După aproximativ două zile, dacă îți usuci fața pe un prosop de mână, probabil că te alegi cu mai mult E. coli pe față decât dacă ți-ai băga capul într-o toaletă și l-ai spăla", spune Gerba.

Cel mai bun mod de a vă proteja este să spălați des prosoapele de bucătărie și baie. Oamenii ar trebui să spele orice prosoape de baie după aproximativ două zile de utilizare, spune Gerba, mai ales dacă aveți copii mici în casă. Și nu orice clătire va face. Bacteriile pot supraviețui detergentului obișnuit, potrivit Gerba, așa că folosiți apă caldă și un produs cu înălbitor cu oxigen activat pentru a curăța bine prosoapele.

Vezi și: Întârzierile de limbaj, semnale de alarmă. Fițiu: Pot să fie asociate unor alte tulburări psihice, precum retard mintal sau din sfera autismului

Cum să îți alegi prosopul potrivit

Sunt mai multe aspecte de luat în calcul atunci când alegem un prosop. Specialiștii ne sfătuiesc la ce să fim atenți. 

Material - Principalul punct de luat în considerare în timp ce cumpărați prosoape online este materialul. Cumpăra prosoape care sunt realizate din fibre naturale, astfel încât acestea să fie blânde cu pielea ta. Incearca prosoape de baie din fibra de fire de banane in locul prosoapelor traditionale din bumbac.

Absorbție - Următorul lucru este de a verifica coeficientul de absorbție a prosopului. Cu cât este ai mare absorbția, cu atât mai bine. Prosoapele cu absorbție ridicată ar trebui să fie în partea de sus a listei must-have.

Rapid de uscat - Alegeți întotdeauna prosoape care se usucă rapid. Un prosop uscat rapid este un must-have pentru a elimina bacteriile.

Lungime - Verificați lungimea prosopului de baie, deoarece uneori confortul final este să vă strângeți într-un prosop super moale extra-lung.

Siguranță - Alegerea prosoapelor de baie tratate cu agenți antimicrobieni și antibacterieni vă va oferi un avantaj suplimentar în menținerea pielii în siguranță.

Protecție suplimentară - Alegerea de a cumpăra prosoape de baie față-verso (separate pentru față și corp) reduce riscul de transfer bacterian care cauzează acnee și, prin urmare, vă oferă protecția suplimentară de care aveți nevoie, arată Doctor Towels.

Vezi și: Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de struguri

Folosirea prosoapelor, individual

Prosoapele nu ar trebui folosite la comun niciodată. Transmiterea bacteriilor prin prosoape poate duce la mai multe boli neplăcute. Bacteriile răspândite prin prosoape comune pot intra în organism prin pori, tăieturi, răni și răni. Acestea sunt unele dintre cele mai frecvente boli care apar din prosoape:

Bacteriile care cauzeaza infecții cu stafilococi cresc rapid în conditii umede. Infecții stafilococice sunt unele dintre cele mai dăunătoare infecții care ar putea fi transmise prin prosoape.

Acneea este o altă condiție frecventă care rezultă din contactul cu prosoapele murdare. Evitarea prosoapelor comune va ajuta la prevenirea transferului de acnee.

Condițiile fungice comune includ mâncărime, pecingine și alte infecții, arată Team Towels.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel