Proprietarii de câini, cei mai sănătoși dintre cei care dețin animale de companie

Cainii ajută la menținerea unei stări de sănătate mai bune
Proprietarii de câini se pare că sunt mai sănătoși dintre toți cei care dețin animale de companie, cu toate că orice animal constribuie la îmbunătățire stării generale de sănătate.

Adoptați un câine și obțineți o inimă mai sănătoasă. Aceasta este concluzia unui studiu publicat în numărul din septembrie 2019 al Mayo Clinic Proceedings.

Cercetătorii au analizat 1.769 de persoane cu vârste cuprinse între 25 și 64 de ani, fără istoric de boli de inimă. Sănătatea cardiovasculară generală a participanților a fost evaluată pe baza mai multor markeri de sănătate, cum ar fi indicele de masă corporală, dieta, activitatea fizică, fumatul, tensiunea arterială, zahărul din sânge și nivelul colesterolului total.

Cercetătorii au comparat apoi rezultatele de sănătate ale proprietarilor de animale de companie (42% din grup) cu a altor peersoane care n uaveau animal de companie. Ei au descoperit că, în general, proprietarii de animale de companie aveau mult mai multe șanse să mențină un stil de viață activ și o dietă sănătoasă pentru inimă. Au avut, de asemenea, niveluri mai sănătoase de tensiune arterială, zahăr din sânge și colesterol.

Proprietarii de câini, mai sănătoși 

Cu toate acestea, atunci când cercetătorii s-au uitat doar la proprietarii de animale de companie, proprietarii de câini au obținut o notă mai bună în toți indicatorii de sănătate în comparație cu proprietarii altor animale de companie.

Rezultatele susțin alte cercetări care au descoperit că proprietarii de câini merg mai mult și au un nivel de stres mai mic și o izolare socială mai mică, toate acestea reducând riscul de boli de inimă.

 

Sursa, aici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel