Profesor universitar, răpus de COVID-19: s-a prăbușit în timp ce le vorbea studenților pe Zoom

Decese
Un profesor universitar argentinian a murit, fiind infectată cu COVID-19. Femeia și-a pierdut suflul și a început să aibă probleme de respirație în timp ce susținea o prelegere pe Zoom pentru studenți.

Un profesor unviersitar, Paola de Simone, în vârstă de 46 de ani, care a predat politică și relații internaționale la Universidad Argentina de la Empresa din Buenos Aires, a murit miercuri după ce a avut probleme respiratorii în timpul unei prelegeri Zoom.
Marți, de Simone susținea prelegerea când a început să respire greu și era vizibil că rămâne fără, a informat presa locală. Potrivit site-urilor de presă locale Clarín și MDZ, starea femeii de 46 de ani părea atât de gravă, încât studenții ei i-au cerut adresa pentru a putea trimite o ambulanță.
„Nu pot”, a spus ea, potrivit rapoartelor.
De Simone a scris pe Twitter la sfârșitul lunii august că se confruntă cu simptome Covid-19 de cel puțin patru săptămâni. Ea a adăugat că și soțul ei, care lucrează ca medic, a fost epuizat.

Ea a continuat să lucreze, în ciuda faptului că suferea de o tuse persistentă, a declarat într-un comunicat un coordonator academic de la universitate. Universitatea a făcut publică o declarație în care își exprima „durerea profundă” pentru decesul profesoarei, citează dailymail.co.uk. 
Un videoclip cu femeia în timp ce se prăbușea a circulat pe rețelele de socializare. Universitatea a cerut membrilor comunității academice să-i respecte memoria.
Argentina are peste 451.198 de cazuri totale de coronavirus și cel puțin 9.361 de decese cauzate de virus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel