Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Prof dr Gabriela Roman: Diabetul crește riscul de infectare cu coronavirus și de deces din cauza COVID-19
07 mai, 20:07
Prof dr Gabriela Roman a explicat, la Academia de Sănătate, că diabetul și obezitatea sunt recunoscute a crește riscul de infectare cu coronavirus, dar și pe cel de complicații ale bolii COVID-19 și de deces. 
Diabet
EXCLUSIV

Prof dr Gabriela Roman, Președinta Federației Române de Diabet a arătat, EXCLUSIV la Academia de Sănătate, că se poate observa că „marea majoritate a deceselor au ca și asociere prezența diabetului și a bolilor cardiovasculare, care oarecum sunt o complicație a diabetului zaharat".

„De aceea, e bine de știut ce trebuie să facem pentru a preveni infecția la persoanele cu diabet, și mai ales ce trebuie să facem dacă există persoane cu diabet infectate cu virusul SARS-CoV-2 sau dacă au această boala COVID-19. Nu știi niciodată, sigur că sunt acele spitale special desemnate pentru a trata pacienții cu COVID-19, sunt pacienți cu diabet internați pe aceste secții, comunicarea este destul de dificilă și mai ales conducerea tratamentului la aceste persoane este mai dificilă, pentru că în general personalul medical din aceste secții nu este specializat în diabet. Pe de altă parte, orice altă secție și mai ales secțiile noastre de diabet pot fi oricând la risc de a interna pacienți care să aibă această infecție. Oricum e clar că prezența diabetului, prezența obezității crește foarte mult, atât riscul infecției cât mai ales evoluția bolii", a arătat cunoscutul diabetolog.

Ce anume trebuie să controleze pacienții cu diabet și ce dezechiibru duce la deces, aflați în video: 


Ştiri Recomandate

LASIK - când e utilă intervenția de corectare a vederii
Mărturiile unui medic care s-a vindecat de COVID-19: încă se reface la trei luni de la vindecare
Probioticele. Cinci beneficii esențiale pentru sănătate
Fostul senator Dan Tătaru, mort de COVID-19: avea 51 de ani
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri