Produse de bodybuilding, la ce riscuri te expui

Distrofia musculara
Produse de bodybuilding, la ce riscuri te supui: Suplimentele destinate celor care vor să-și crească masa musculară pot conține steroizi sau substanțe similare care ar putea prezenta riscuri semnificative pentru utilizatori, avertizează FDA. Iată care sunt riscurile:

Produse de bodybuilding sau forță, destinate celor care vor să-și crească masa musculară, pot conține steroizi sau substanțe similare care ar putea prezenta riscuri semnificative pentru utilizatori, avertizează Food and Drug Administration (FDA, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente).

Steroizii și substanțele similare din acest tip de produse au fost asociate cu acnee severă, căderea părului, stare de spirit scăzută, iritabilitate, agresivitate crescută și depresie, spun reprezentanții Agenției.

De asemenea, consumul acestor produse a fost asociat cu reacții care pun în pericol viața, cum ar fi leziunile renale, infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, cheagurile de sânge în plămâni și cheagurile de sânge care apar în vasele de sânge.

Ce trebuie să faceți

Dacă acele produse pe care le utilizați conțin steroizi, trebuie să-l renunțați la ele imediat, spune FDA. Dacă nu sunteți sigur, atunci:

- Vorbiți cu medicul dumneavoastră despre orice produse de bodybuilding / culturism / forță pe care le-ați luat sau pe care intenționați să le luați.

- Dacă aveți simptome cum ar fi greață, slăbiciune sau oboseală, febră, dureri abdominale, dureri în piept, dificultăți de respirație, îngălbenirea pielii sau a albului ochilor ori urină maronie sau decolorată, adresați-vă urgent medicului dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel