Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Probleme tehnice la Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate
11 iul, 11:47
Conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate a anunțat joi dimineața, 11 iulie, că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate este indisponibilă.
Medic

Reprezentanții Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate anunță, pe site, joi dimineața, 11 iulie, că Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS) este indisponibilă. Informația a fost preluată și de Agerpres.

Conținutul anunțului:

"Urmare a unor probleme tehnice, care au condus la întreruperi în funcționarea Platformei Informatice a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale se acordă/se eliberează în regim off-line până la remedierea indisponibilității PIAS.

Pentru transmiterea și validarea serviciilor acordate sunt aplicabile dispozițiile art. 207-210 din H.G. 140/2018 și ale art. 39 – 42 din H.G. 155/2017:

- serviciile medicale, medicamentele și dispozitivele medicale acordate/eliberate off-line în perioada 05 iulie 2019 și până la remedierea PIAS, vor fi transmise în PIAS până la termenul de raportare a activității lunii iulie 2019.

- serviciile de îngrijiri la domiciliu/paliative la domiciliu acordate off-line în perioada 24 iunie 2019 și până la remedierea PIAS, vor fi transmise în PIAS până la termenul de raportare a activității lunii iunie/iulie 2019, după caz.

- raportarea lunară a serviciilor medicale, medicamentelor și dispozitivelor medicale acordate/eliberate în luna iunie 2019, se va efectua în cursul lunii iulie 2019, după remedierea PIAS.

În acest sens, pentru perioada/perioadele în care au fost constatate întreruperi în funcționarea PIAS, președintele CNAS va emite Ordin, conform prevederilor legale mai sus menționate, care se publică pe pagina de web a CNAS".


Ştiri Recomandate

Scleroza multiplă, risc crescut pentru copiii supraponderali sau obezi
Canicula ne afectează inima în mai multe moduri
EXCLUSIV
Canicula, cum ne distruge inima. La hipertensivi, efecte nebănuite
Muncă: de câtă e nevoie ca să fim fericiți și sănătoși?
Cancer la ficat, soluție pentru efectele secundare și prelungirea imunoterapiei
Boala inflamatorie ce afectează colonul și rectul: rectocolita ulcerohemoragică
Alimente care te îngrașă vara. Ce să nu mănânci pe căldură
Comentarii