Probleme cu vaccinul de la Pfizer/BioNTech. Dr. Adina Alberts: "Exact acest lucru îl afirm și eu public de câteva săptămâni încoace"

Dr Adina Alberts
Medicul Adina Alberts a semnalat, pe pagina de Facebook, unele probleme pe care le poate crea vaccinul de la Pfizer/BioNTech.

Medicul Adina Alberts spune că, deși vaccinul de la Pfizer/BioNTech este recomandat tuturor, apar mereu probleme. Doctorul român prezintă situația a 23 de persoane cu vârste de peste 80 de ani, dintr-un azil de seniori din Norvegia, care au murit la scurt timp după ce au fost vaccinați cu serul de la Pfizer.

"Vaccinul de la Pfizer/BioNTech este recomandat tuturor, de la 16 ani în sus. Dar iată că apar mereu probleme... Mai exact, 23 de persoane cu vârste de peste 80 de ani, dintr-un azil de seniori din Norvegia, au murit la scurt timp după ce au fost vaccinați cu serul de la Pfizer. Reacțiile adverse la vaccin par că au contribuit la moartea a 13 dintre acești pacienți în vârstă și slăbiți, așa cum reiese din rapoartele preliminare ale autopsiilor. În cohortele de voluntari pe care Pfizer a efectuat studiile, au existat foarte puțini cetățeni atât de în vârstă și de aceea, la vârstnici vaccinarea cu ARN mesager poate avea urmări nedorite.

Pe de altă parte, chinezii, cei care sunt “arătați cu degetul” pentru acest virus, sunt și mai precauți când vine vorba de celebrul vaccin Pfizer/BioNTech. ”Experții chinezi din domeniul sănătății au solicitat Norvegiei și altor țări să suspende utilizarea vaccinurilor COVID-19 pe bază de ARNm produse de companii precum Pfizer și Moderna, în special în rândul persoanelor în vârstă, din cauza incertitudinilor de siguranță ale vaccinurilor după moartea a 23 de persoane norvegiene în vârstă”, susține presa chineză.

Yang Zhanqiu, virusolog de la Universitatea Wuhan – locul de proveniență al virusului-, a declarat presei că dacă incidentul deceselor din Norvegia se dovedește a fi datorat vaccinului, atunci asta arată că efectul vaccinului Pfizer și al altor vaccinuri ARNm nu este la fel de bun pe cât se aștepta, explicând că serurile cu ARNm învață celulele umane să producă o proteină (complet străină corpului uman) pentru a declanșa un răspuns imun împotriva acesteia, iar apoi, acest răspuns imunitar ar putea proteja oamenii de a se infecta dacă virusul real intră în organism.

Dar, în tot acest interval de timp, substanțe toxice se pot dezvolta în organism, și astfel aceste vaccinuri nu pot fi pe deplin sigure, a mai explicat virusologul. Iar din acest motiv, și chinezii, dar și alte țări, dezvoltă seruri pe baza de virus inactivat, o tehnologie verificată în timp, nu pe baza unei tehnologii insuficient studiate așa cum este cea ARNm, titrează presa străină.

*Exact acest lucru îl afirm și eu public de câteva săptămâni încoace...Mă îngrjorează că autoritățile nu iau în calcul acest risc vizavi de părinții și bunicii noștri!", a scris Alberts pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel