Probe de la două persoane suspecte de Omicron, trimise la secvențiere

Analize
Probe de la doi români, suspecți că ar avea Omicron, au fost trimise spre secvențiere într-un laborator. 

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" din Iaşi, dr Florin Roşu, a declarat, miercuri, că două persoane sunt suspectate, cu posibilitate ridicată de confirmare, că au fost infectate cu varianta Omicron a COVID-19. Potrivit sursei citate, unul dintre pacienţii suspectaţi de infectarea cu varianta Omicron este internat la Spitalul "Dr. C.I. Parhon", proba celui de-al doilea ajungând prin intermediul DSP Iaşi.

"Spitalul Clinic de Boli Infecţioase 'Sf. Parascheva' Iaşi prin laboratorul de biologie moleculară este centrul zonal de screening pentru toate tulpinile de COVID-19. Astăzi am ridicat suspiciunea înaltă de infectare cu varianta Omicron în cazul a doi pacienţi. Am trimis spre Bucureşti probele recoltate aşteptând secvenţierea şi, probabil, confirmarea", a declarat dr. Florin Roşu, arată Agerpres.

Riscul de spitalizare în cazul infecției Omicron este cu 80% mai mic, potrivit unui studiu realizat în Africa de Sud. Specialiștii cred că acest rezultat ar putea fi dar de imunitatea ridicată în rândul populației. Varianta Omicron a noului coronavirus aduce un risc de spitalizare cu 80% mai mic, potrivit unui studiu realizat în Africa de Sud și care arată că numărul spitalizărilor și al cazurilor grave la persoanele infectate cu varianta Omicron este mai mic decât în cazul variantei Delta, deși autorii precizează că acest lucru s-ar datora, probabil, imunității ridicate a populației.

Virulența variantei Omicron este un subiect intens dezbătut în această perioadă, atât în sfera politică, cât și în cea științifică, în timp ce guvernele încearcă să oprească răspândirea variantei, iar cercetătorii se grăbesc să o înțeleagă, arată surse citate de Digi 24. Noul studiu, care nu a fost revizuit încă de comunitatea științifică, a încercat să evalueze severitatea bolii prin compararea datelor despre infecțiile cu Omicron din octombrie și noiembrie cu datele despre infecțiile cu Delta din aprilie până în noiembrie, în Africa de Sud. Analiza a fost făcută de un grup de oameni de știință de la Institutul Național pentru Boli Transmisibile (NICD) și de universități importante, inclusiv Universitatea din Witwatersrand și Universitatea din KwaZulu-Natal.

Cu un număr record de cazuri COVID și cu temeri tot mai mari legate de necesitatea unor noi restricții din cauza Omicron în Marea Britanie, oamenii sunt îndemnați să fie atenți la simptomele specifice, scrie Daily Star. Potrivit experților, simptomele Omicron sunt diferite de cele ale variantelor „tradiționale” și sunt asemănătoare cu cele pe care le avem la o răceală obișnuită. De asemenea, a fost dezvăluit că 89% dintre cei infectați cu varianta de coronavirus Omicron prezintă același semn „inițial”.

Aceste semne timpurii, conform Centrului American pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, includ o tuse uscată și o  zgârietură în gât”, unii pacienți raportând, de asemenea, oboseală, congestie, strănut sau nas curgând. Deși simptomele variantei Omicron au fost în mare parte ușoare, există temeri că este mai transmisibilă și că poate evita reduce imunitatea dată de vaccin. Potrivit Serviciului Național de Sănătate (NHS), cele mai frecvente simptome ale Covid sunt febra, tusea sau o pierdere/schimbare a simțului gustului sau a mirosului. Dar, mai multe cercetări în Omicron au dezvăluit că varianta super mutantă prezintă simptome diferite față de cele cu care suntem obișnuiți cu variantele anterioare precum Delta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel