E OFICIAL! Preșcolarii și școlarii, în vacanță din 25 octombrie - 5 noiembrie din cauza COVID. Creșele rămân deschise
22 oct 2021, 18:52

Școala online. Foto: Pixabay
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a semnat, astăzi, ordinul prin care preșcolarii și elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal de stat vor fi în vacanță în perioada 25 octombrie - 5 noiembrie.

„Prin derogare de la prevederile Ordinul ministrului Educației nr. 3.243 din 5 februarie 2021, privind structura anului școlar 2021 - 2022, publicat în Monitorul Oficial al României partea I nr. 156 din 16 februarie 2021, în perioada 25 octombrie - 5 noiembrie 2021, preșcolarii și elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal de stat sunt în vacanță”, prevede ordinul semnat de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. 

Guvernul a abilitat vineri Ministerul Educației, prin hotărârea de modificare a HG privind starea de alertă, să emită ordinul privind acordarea unei vacanțe de 14 zile în tot sistemul școlar începând de luni.

„S-a abilitat Ministerul Educației să emită ordinul pentru introducerea vacanței de 14 zile în tot sistemul școlar, aici vorbim inclusiv de afterschool-uri care sunt menționate în Hotărârea de Guvern. Creșele sunt singurele care vor rămâne deschise”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, la Palatul Victoria, după ședința Executivului.

16.168 de levi infectați într-o săptămână

Conform informațiilor centralizate în ultimul bilanț săptămânal pe baza raportărilor din unitățile de învățământ preuniversitar, dat publicității la 20 octombrie 2021, se înregistra următoarea situație epidemiologică:

- Preșcolari/elevi confirmați Covid-19: 16.168;

- Angajați din învățământ confirmați Covid-19: 5.590 de persoane.

În ultimul raport, Ministerul Educației anunță că sunt 563 de unități cu activitatea față în față suspendată integral ca urmare a aplicării art. 3 alin. 2 din ordinul comun (solicitare a unității și aprobare ISJ/ISMB). 

Totodată sunt 123 de unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 2 din ordinul comun (cel puțin 50% din nr. de clase suspendate); 202 unități de învățământ integral în sistem online în urma aplicării art. 6 alin. 9 din ordinul comun (ancheta DSP, hotărâre CJSU): 3.958 de unități de învățământ cu activitatea față în față, dar care au cel puțin o clasă/grupă în sistem online.

Din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate atât în rândul elevilor și preșcolarilor cât și al angajaților din Învățământ, număr de copii/elevi care studiază online-indiferent de cauză a ajuns la 587.434, adică aproximativ 20% din numărul total de elevi și preșcolari din sistemul de învățământ.

De la începutul școlii, în 13 setembrrie, și până acum 58,385 de elevi și preșolari au făcut COVID-19. De asemenea, în același interval 18,891 de angajați din Învățământ s-au infectat cu coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?