Primul român cu coronavirus. În ce țară se află

Coronavirus     Foto: pixabay.com
Primul român infectat cu noul coronavirus se află în carantină, pe o navă de croazieră, anunță Ministerul de Externe.

Român, coronavirus. Un prim caz confirmat de coronavirus a fost confirmat la un român situat pe un vas de croazieră, în Japonia. Anunțul a fost făcut de Ministerul Afacerilor Externe, citat de digi24:

”Ambasada României la Tokyo a fost notificată de către Ministerul de Externe al Japoniei că un cetățean român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, a fost depistat pozitiv cu virusul pneumoniei virale (coronavirus)”.

Românul a fost transferat pentru izolare și tratament de pe vasul de croazieră Diamond Princess, aflată în apele teritoriale japoneze, într-un spital japonez specializat pentru astfel de situații.

Potrivit sursei citate, Alexandru Rafila de la Societatea Română de Microbiologie spune că ”pe vas sunt peste 200 de cazuri de îmbolnăvire. Nu cred că e o situaţie specială, e vorba de o procedură care se aplică în situaţii de acest fel. E bine că autorităţile japoneze au capacitatea de a prelua şi de a trata astfel de cazuri”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel