PRIMER: Nu faceți stocuri de Paracetamol sau alte medicamente, putem fabrica suficiente

Medicamente
PRIMER face un apel către populație să nu facă stocuri de medicamente în general, iar de Paracetamol în mod special, acesta fiind unul din medicamentele utilizate frecvent în tratarea coronavirusului.

Patronatul Producătorilor Industriali de Medicamente din România (PRIMER) face un apel la populați să nu-și facă stocuri de medicamente. „Rugăm populația să dea dovadă de responsabilitate și solidaritate și să nu își facă stocuri de Paracetamol sau de alte medicamente. Putem fabrica sau importa suficiente cantități care să ajungă la toată lumea, dar nu putem face față solicitărilor, dacă din panică se cumpără zeci de cutii”.

PRIMER - care reunește cele mai importante 19 situri de fabricație din țară – are o capacitate însumată instalată de producție anuală de peste 10 miliarde de unități terapeutice, în practic toate formele de prezentare uzuale: orale, lichide sterile și nesterile, perfuzabile, topice și multe altele. „Numai pe parcursul anului 2019, fabricile din România au produs și pus în circulație o cantitate de peste 300 de milioane de cutii de medicamente” a precizat Dragoș Damian, director executiv PRMER.

Tot în 2019, companiile membre PRIMER au fabricat circa 10 milioane de cutii de paracetamol (200 milioane de comprimate) și 1 milion de cutii de ibuprofen (10 milioane de comprimate), principalele două medicamente utilizate și în tratamentul simptomelor cauzate de COVID-19. „Aceste volume pot fi dublate la solicitarea autorităților, iar capacitățile de producție pot crește cu circa 10% dacă se suspendă temporar faza de serializare”, se arată într-un comunicat remis presei.

„Companiile membre PRIMER pot fabrica până la 1,5 milioane de cutii de Paracetamol pe lună, dacă își extind capacitățile de producție”, a mai declarat Dr Dragos Damian, Director Executiv PRIMER.

Producția, concentrată pe cererea internă

În acest moment, PRIMER a refuzat marea majoritate a contractelor la export, pentru a se concentra pe livrarea de medicamente către români. „În acest context, rugăm populația să renunțe la obiceiul de a stoca medicamente, oricare ar fi acestea, pentru că o cutie în plus, care poate nu va fi utilizată niciodată, privează un alt pacient de un medicament vital, fără de care ar putea muri”, a completat Damian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel