Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Primăria București: Spitalele au obligaţia să asigure o sursă suplimentară de căldură
19 noi, 12:09
Primăria București afirmă că RADET a informat conducerea spitalului despre lucrările cevor fi efectuate acolo și că spitalul ar fi trebuit să asigure o sursă suplimentară de aget termic.
Spitalul Marie Curie a rămas fără apă caldă

Primăria Municipiului București precizează că RADET a informat conducerea Spitalului "Marie Curie" despre lucrările ce vor fi efectuate, încă din data de 15 noiembrie. De asemenea, mai arată că orice unitate spitalicească are obligaţia de a asigura câte o sursă suplimentară pentru fiecare agent termic, respectiv apă caldă şi căldură.
Precizarea PMB vine în contextul în care Spitalele "Marie Curie" şi "Nicolae Robănescu" din Capitală au rămas, luni seara, fără apă caldă şi căldură de la reţeaua de termoficare, din cauza unor lucrări estimate să dureze 48 de ore, scrie agerpres.ro.

"În ceea ce priveşte situaţia unităţilor medicale din zona menţionată, subliniem faptul că orice unitate spitalicească are obligaţia de a asigura câte o sursă suplimentară pentru fiecare agent termic, respectiv apă caldă şi căldură, conform Normativului NP-015-1997 privind proiectarea şi verificarea construcţiilor spitaliceşti şi a instalaţiilor aferente acestora: 'În vederea asigurării continuităţii în livrarea de energie termică se vor lua măsurile corespunzătoare, astfel încât să existe însă o sursă suplimentară pentru fiecare agent termic'. Reprezentanţii RADET au informat încă din data de 15 noiembrie conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "MS Curie" Bucureşti de lucrările ce vor fi efectuate, astfel încât aceasta să poată lua măsurile necesare, conform obligaţiilor legale ce îi revin", informează PMB, într-un comunicat de presă.

Primăria adaugă că în zona Progresul din sectorul 4 RADET efectuează o lucrare importantă de refacere a magistralei CET Progresul, magistrală ce alimentează jumătate din sectorul 4 şi care are o vechime de 34 de ani.

Directorul Companiei Termoenergetica, Alexandru Burghiu, a declarat, luni, că furnizarea apei calde şi a căldurii va fi întreruptă timp de 48 de ore la Spitalele "Marie Curie" şi "Nicolae Robănescu" din cauza lucrărilor la reţeaua de termoficare. El a precizat că, potrivit legislaţiei, cele două unităţi ar trebui să aibă o sursă alternativă de apă caldă şi căldură, dar un astfel de cazan, deşi există, nu este funcţional din punct de vedere tehnic.

Ministerul Sănătăţii a solicitat, luni seara, Primăriei Capitalei rezolvarea de urgenţă a problemelor care au dus la lipsa apei calde şi a căldurii la Spitalul "Marie Curie" şi la Centrul de Recuperare Neuropsihomotorie "Dr. Nicolae Robănescu".


Ştiri Recomandate

Transplant de testicule, al doilea din lume. Unde a avut loc intervenția
Prof dr Anca Ionescu  FOTO: DC Medical
EXCLUSIV
Dr Anca Ionescu: Exercițiul fizic trebuie prescris
Răzvan Bușneag  FOTO: DC Media Group
EXCLUSIV
Dr Răzvan Buşneag: Lecțiile de sport nu sunt adaptate cerințelor actuale
Efectele negative ale Inteligenței Artificiale în sănătate și educație
DR Anca Hâncu, medic nutriționist. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Țigarete electronice sau tutun? Ce zice Academia Franceză de Medicină
UMF Carol Davila București, rezultate alegeri Consiliul celor 4 facultăți. Listele
Țesut creat în laborator pentru tratarea oamenilor
Comentarii