Președintele Colegiului Medicilor București, Cătălina Poiana: doctorii nu sunt funcționari publici

Cătălina Poiană
Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Cătălina Poiană, susține "separarea" Legii profesiei medicale de Legea 95 privind reforma în domeniul sănătăţii și subliniază că doctorii nu sunt funcţionari publici.

Preşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Cătălina Poiană, a declarat vineri, 12 februarie, în cadrul unei dezbateri, că e nevoie de o delimitare dintre Legii profesiei medicale de Legea 95 privind reforma în domeniul sănătăţii.

"Dacă vrem să schimbăm ceva, cred că trebuie să plecăm de la încadrarea profesiunii de medic. Cred că ceea ce trebui să aducem în spaţiul public şi punctul din care trebuie să începem este acela de a recunoaşte că profesia medicală este una liberală, că sub nicio formă nu este o profesie care să se încadreze în statutul de funcţionar public. Pentru a putea pune la punct reglementările care ţin de profesia medicală, primul pas este de a separa legea profesiei medicale de acea junglă care se numeşte Legea 95, care a ajuns să aibă cu mult mai multe schimbări şi amendamente decât articole şi în care de fapt cred că şi juriştii încep să se încurce datorită faptului că atât de multe lucruri au fost adăugate, schimbate, amendate, încât nu mai ştii la un moment dat ce este valabil şi ce se bate cap în cap cu ce. Punctul de la care trebuie să plecăm este să separăm legea profesiei medicale de Legea 95 şi să o regândim ca pe o profesie liberală şi nu ca pe statutul unui funcţionar public", a afirmat medicul Cătălina Poiană, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel