Presa străină, despre situația din România: românii cred că guvernele dezvoltă viruși în laborator pentru a le restrânge libertatea

Pandemie     Foto cu caracter ilistrativ
Germanii de la „Der Spiegel” scriu despre situația din România și cauza ratei scăzute de vaccinare, arătând că neîncrederea în autorități este specifică fostelor state comuniste.

Jurnaliștii de la publicația germană „Der Spiegel” spun că românii sunt neîncrezători în clasa politică și în autorități, trăsătură comună statelor foste comuniste. De asemenea, poziția bisericii este un factori care accentuează criza medicală din țară.

„În România, unde teoriile conspirației și avertismentele Bisericii Ortodoxe alimentează incertitudinile, 65% din populație nu a fost încă vaccinată împotriva COVID-19….Situația a fost agravată de știrile false despre vaccinare, care sunt răspândite și de preoții din Biserica Ortodoxă și canalele de televiziune consacrate. Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Dumitru. Reportajele TV arată câteva sute de oameni care participă la slujba de la Catedrala Patriarhală din București, deși cel puțin este în aer liber…De ce nu a reușit guvernul să facă față situației?”, scrie Der Spiegel. 

Jurnaliștii de la Der Spiegel mai punctează faptul că situația este similară în celelalte țări din Europa de Est, din cauza trecutului comunist comun, a corupției, a sistemului sanitar nemodernizat, teoriilor conspirației și a indiferenței.

„Într-adevăr, rata de vaccinare a țării a devenit o măsură a scepticismului față de stat. Pe lângă România, situația s-a deteriorat și în alte țări din Europa de Est precum Bulgaria, Letonia și Lituania. În multe dintre aceste țări, mai puțin de jumătate din populație este vaccinată, iar numărul deceselor crește dramatic.

Situația recentă a României este un simptom al crizelor cu care se confruntă țara de ani de zile. Odată cu pandemia, un sistem de sănătate bolnav s-a ciocnit de neîncrederea într-un stat pe care mulți îl percep a fi corupt și indiferent”, se mai arată în materialul citat de B1 TV.

Românii cred că guvernele dezvoltă viruși în laborator pentru a restrânge libertatea oamenilor

Potrivit publicației străine, neîncrederea românilor în Guvern este atât de mare încât au ajuns să creadă că guvernele au pus la cale un plan diabolic de a restrânge libertățile cetățenești.

„Mai mult de unul din doi oameni din România cred chiar că guvernele dezvoltă viruși în laborator pentru a restrânge libertatea oamenilor. Această gândire este alimentată de teoriile conspirației care sunt difuzate pe platformele de social media, dar și prin canalele de televiziune majore”, scriu jurnaliștii străini.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel