Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a imunizat cu vaccinul chinezesc Sinopharm neaprobat pentru UE
01 Martie 2021, 09:39

Viktor Orban vaccinat cu vaccinul de la Sinopharm. Foto: Facebook
Premierul maghiar Viktor Orban s-a vaccinat anti-COVID-19 cu vaccinul produs de compania chineze Sinopharm care nu este aprobat în Uniunea Europeană. El a postat un film cu momentul imunizării. 

Viktor Orban, care are 57 de ani, i-a îndemnat pe cetățenii maghiari să-și învingă rezervele față de vaccinul chinezesc.

„Sunt vaccinat”, a scris Viktor Orban pe pagina sa de Facebook, unde a postat imagini din momentul momentul imunizării cu vaccinul produs de Sinopharm. 

Ungaria este singura țară din Uniunea Europeană care folosește vaccinuri din China și din Rusia, în condițiile în care Agenția Europeană a Medicamentului încă nu a autorizat aceste produse. 

Autoritățile de la Budapesta au achiziționat cinci milioane de doze de vaccin COVID-19 de la Sinopahrm. Acesta este distribuit în paralel cu vaccinul rusesc Sputnik V.

Potrivit lui Viktor Orban, „vaccinul cel mai bun este cel pe care îl ai cel mai repede”, motiv pentru care țara sa nu se bazează doar pe dozele contractate de Comisia Europeană.

„Dacă vaccinurile nu vin dinspre Bruxelles, trebuie să le obținem din altă parte. Nu ne putem lăsa cetățenii să moară doar pentru că Bruxelles-ul livrează atât de încet dozele”, a spus el.

Oficialii de la Budapesta au criticat constant programul de vaccinare al Uniunii Europene, guvernul lor fiind nemulțumit de ritmul lent al distribuirii dozelor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?