Premierul Florin Cîțu a aprobat noile restricții de la 1 august: nu se relaxează foarte mult aceste măsuri

Florin Cîțu. Foto: Print screen
Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, 28 iulie, că multe măsuri de restricție împotriva răspândirii COVID se mențin și după 1 august.

La evenimentele culturale în spații deschise pot participa cel mult 75.000 de oameni, a anunțat premierul Florin Cîțu, miercuri, 28 iulie. Acesta a prezentat măsurile de relaxare care vor intra în vigoare din 1 august. Potrivit acestuia, nu se poate vorbi de relaxare întrucât ”relaxare este un cuvânt puternic astăzi, pentru că nu se relaxează foarte mult măsurile”.

”Am aprobat măsurile de relaxare de la 1 august. Relaxare este un cuvânt puternic astăzi, pentru că nu se relaxează foarte mult aceste măsuri. Multe dintre ele sunt menținute, dar aș menționa activitățile cultural-artistice și de divertisment organizate în spații deschise cu participarea a cel mult 75.000 de persoane în localitățile cu incidență mai mică sau egală cu 2 la mie. Este foarte important! Iar o condiție importantă este că participanții trebuie să fie vaccinați, trecuți prin boală sau testați”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Întrecerile sportive organizate în spații închise sau deschise sunt permise cu spectatori până la 75% din capacitatea maximă a spațiului, cu respectarea unei distanțe de cel puțin un metru între persoane și dacă incidența este mai mică sau egală cu 2 la mie, arată DC News.

BILANȚ COVID 28 iulie:  În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 159 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 34 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Până astăzi, 34.274 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 27.07.2021 (10:00) – 28.07.2021 (10:00) a fost raportat de către INSP un deces (femeie), al unei paciente infectate cu noul coronavirus, internată într-un spital din Municipiul București. Decesul a fost înregistrat la categoria de vârstă 70-79 ani și pacienta a înregistrat comorbidități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel