Premieră. Student în delegația României la Adunarea Mondială a Sănătății
22 mai 2019, 21:45

Studentul Teodor Blidaru  FOTO: Facebook Teodor Blidaru
Un student la Medicină face parte, pentru prima dată, din delegaţia României la cea de-a 72-a Sesiune a Adunării Mondiale a Sănătăţii.

Premieră, student. Teodor Blidaru, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România, este studentul de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" inclus, pentru prima dată, în delegaţia României la Adunarea Mondială a Sănătăţii, anunță Agerpres, citând un comunicat.

Geneva găzduiește, între 20 și 28 mai, a 72-a Sesiune a Adunării Mondiale a Sănătăţii, la care participă delegaţiile celor 194 de state membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Din delegaţia României mai fac parte reprezentanţii Ministerului Sănătăţii - secretarul de stat Cristian Grasu şi consilierul onorific al ministrului Alexandru Rafila, membru în Consiliul Executiv al OMS -, preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, Laszlo Attila, şi ambasadorul Adrian Vieriţa, şeful reprezentanţei României la Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva.

Reprezentanţii României vor prezenta în plen şi în comitetele specializate poziţiile comune negociate în cadrul grupului ţărilor UE asupra unor teme precum: accesul universal la servicii de sănătate, accesul la medicamente şi vaccinuri, rezistenţa la antimicrobiene, controlul tuberculozei, reducerea impactului bolilor netransmisibile (cardiovasculare, pulmonare, cancer şi diabet), sănătatea, mediul şi schimbările climatice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?