Premieră: medic din România, în echipa de conducere a Asociației Mondiale de Terapie Radionuclidică și Moleculară
13 feb, 11:43
Medicul Raluca Mititelu a fost aleasă membru în echipa de conducere a Asociaţiei Mondiale de Terapie Radionuclidică şi Moleculară.
Medic

Medicul primar Raluca Mititelu, din cadrul Centrului Integrat de Medicină Nucleară al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", a fost aleasă membru în consiliul consultativ al Asociaţiei Mondiale de Terapie Radionuclidică şi Moleculară (WARMTH).

„În premieră pentru România, un medic din ţara noastră face parte din echipa de conducere a Asociaţiei Mondiale de Terapie Radionuclidică şi Moleculară (WARMTH). Astfel, Raluca Mititelu, medic primar Medicină Nucleară, preşedinte al Societăţii Române de Medicină Nucleară şi Imagistică Moleculară, a fost aleasă ca membru al consiliului consultativ al WARMTH pentru perioada 2020-2021”, se arată într-un comunicat de presă al unităţii medicale, citat de agerpres.ro.

WARMTH este „singura organizaţie la nivel mondial” fondată pentru a promova utilizarea terapiei moleculare cu radionuclizi şi a paradigmei relativ noi a tehnicilor de tip "Theragnostici" (diagnostic şi tratament cu ajutorul aceluiaşi marker molecular, marcat radioactiv.

Asociaţia are ca obiective de cercetare şi educaţie încurajarea şi sprijinirea cercetării-dezvoltării în domeniul medicinei nucleare, a metodelor diagnostice şi terapeutice cu ajutorul radionuclizilor, inclusiv prin integrarea tehnicilor de dozimetrie, radiobiologie şi protecţia împotriva radiaţiilor, în beneficiul sănătăţii publice şi al umanităţii. 


Ştiri Recomandate

COVID-19, bilanț: peste 1.500 de noi cazuri
Revenim la STAREA de URGENȚĂ? BOMBA lansată de Raed Arafat
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri