Prefectul Bucureștiului, unde rata de infecție COVID e 12,65 la mia de locuitori: am dispus intensificarea controalelor
09 oct, 17:47

Coronavirus. Foto: Pixabay
Noul prefect al Bucureștiului, Alexandra Georgiana Văcaru, a declarat sâmbătă după-amiază, 9 octombrie, că s-au dispus noi măsuri pentru gestionarea pandemiei.

Noul prefect al Bucureștiului, Alexandra Georgiana Văcaru, a vorbit sâmbătă, 9 octombrie, despre noile măsuri care s-au luat în Capitală pentru gestionarea pandemiei COVID. În București, rata de infectare e de circa 12,65 de cazuri la mia de locuitori.

Aceasta a anunțat noile măsuri dispuse:  

”A fost reglementată obligația organizării programului de lucru. Este foarte important pentru că această măsură este nouă. Am discutat necesitatea introducerii în cadrul Comitetului, astăzi. Angajatorii cu atât instituții publice, cât și angajatorii privați cu un număr mai mare de 50 au obligația să organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărțit pe grupe și să înceapă, respectiv să termine, programul de lucru, la o diferență de cel puțin o oră. Această măsură a mai fost adoptată în trecut. (...) De la STB am aflat că vor fi suplimentat numărul de mașini în perioada următoare.

(...) În acest nou context epidemiologic am dispus Jandarmeriei și Poliției, la nivelul municipiului București, intensificarea controalelor în spațiile publice, în mod concret în târguri și piețe și mall-uri. Foarte mult am insistat pe activitățile de prevenție, cu privire la Piața Drumul taberei, Piața Berceni, Târgul Vitan, Complexul Alimentar Piața Delfinului și Piața Obor. Sunt centre importante de activitate și erau spații cu potențial de aglomerare, așa am identificat în discuția cu Poliția și Jandarmeria”.

G Ad:

Ştiri Recomandate

Viagra ar putea fi tratament împotriva bolii Alzheimer. STUDIU
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri