Prăjitură cu pișcoturi și mousse de ciocolată. Rețeta se face rapid și e fără coacere

imagine cu rol ilustrativ
Prăjitura cu pișcoturi și mousse de ciocolată se face rapid și fără mari bătăi de cap.  

Ingrediente:

36 pișcoturi pentru șampanie

pentru mousse:

100 grame de ciocolată neagră

250 grame de mascarpone

400 grame de smântână cu 20% grăsime

o lingură cu rom (sau esență de rom - 1 linguriță)

50 grame de zahăr pudră (sau după preferințe)

5 grame de gelatină

25 ml de apă rece

pentru însiropat:

400 ml de cafea îndulcită sau nu (după preferințe)

pentru frișcă:

200 ml de smântână pentru frișcă cu 30% grăsime

pentru decor:

3-4 cuburi de ciocolată rasă

Mod de preparare:

Prepară crema: Rupe ciocolata bucăți și apoi toarnă peste ea 100 ml de smântână. Dă deoparte și lasă 5-6 minute ca să se tempereze, după care amestecă foarte bine totul. Pune brânza mascarpone într-un vas, adaugă zahărul și mixează până la omogenizare. Adaugă restul de 300 ml de smântână. Mixează până la omogenizare. Combină treptat crema de ciocolată cu cea de mascarpone. Temperaturile celor două compoziții ar trebui să fie identice. Adaugă o lingură de cremă de ciocolata, amestecă bine, apoi mai pune încă 1-2 linguri și tot așa până omogenizezi bine cele două compoziții.

Într-o crăticioară/vas pune gelatina și adaugă 25 de ml de apă. Dă deoparte și lasă să se hidrateze pentru 10 minute. Între timp, trece fiecare pișcot prin cafea și apoi așază-l pe fundul tăvii până formezi un rând de pișcoturi însiropate. După ce gelatina s-a hidratat, topește-o pe baie de aburi sau, eventual, în cuptorul cu microunde. Adaugă gelatina topită în crema de ciocolată procedând la fel ca atunci când ai combinat cele două creme între ele, adică treptat. Toarnă crema peste pișcoturi, după care mai formezi un rând de pișcoturi însiropate și le așezi peste cremă. Bate frișca, după care pune-o peste ultimul strat de pișcoturi. Nivelează și apoi rade cuburile de ciocolată peste. Bagă la rece până a doua zi.

Citește și 6 sfaturi pentru clătite perfecte: delicioase și pufoase. Rețeta bunicii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel