Poziția în somn poate duce la decesul nou-născutului. Cum trebuie poziționat bebelușul

Bebeluș
Cele mai frecvente cauza ale deceselor înregistrate la bebeluși în Statele Unite pare a fi poziția în somn. S-a constatat că în anumite condiții, nou-născuții se pot sufoca foarte ușor.

Un studiu realizat în Statele Unite arată că cea mai frecventă cauză a deceselor la nou-născuți este poziția din timpul somnului. Studiu realizat de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din SUA (CDC) a fost citat de agerpres.ro.

Cercetarea publicate în revista Pediatrics arată că principala cauză de deces este sufocarea, care reprezită 82% dintre cazurile de deces. Cel mai adesea, acestea au survenit când copilul se afla în pat, în principal din cauza dormitului în patul unui adult sau a poziţionării pe burtă sau pe o parte.

Poziția incorectă de somn, cauză de deces

"Decesele ca urmare a rănirilor involuntare, aşa cum sunt cele catalogate drept sufocări în cadrul studiului nostru, pot fi prevenite dacă sunt adoptate modele de somn în siguranţă.

Cea mai sigură poziţie de dormit pentru bebeluşi este poziţionarea pe spate, pe o suprafaţă de dormit pe care nu o mai împarte cu altcineva, într-un pătuţ sau coşuleţ aflat în camera părinţilor, fără aşternuturi moi (spre exemplu pături, perne sau alte obiecte moi) în spaţiul de dormit", au scris cercetătorii.

Cea mai mare parte a cazurilor de sufocare au survenit la sugarii care dormeau pe burtă sau pe o parte, cu aşternuturi moi care le blocau căile respiratorii.

Media de vârstă în cazul situaţiilor analizate a fost de trei luni.
Studiul a ajuns la concluzia că rata sufocărilor şi strangulărilor accidentale a crescut din 1999, când se înregistra un caz la 17.000 de nou-născuţi, la aproape un caz la 4.348 de sugari, în 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel