Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play

Postezi pe rețele de socializare? Ce dezvălui fără să vrei despre tine
22 iun, 12:45
Ceea ce postezi pe rețelele de socializare ar putea dezvălui prietenilor virtuali mai mult decât te-ai putea aștepta. 

Rețelele de socializare te ajută să le împărtășești prietenilor noutățile, gândurile și diverse experiențe, dar , potrivit oamenilor de știință, postările pe care le faci ar putea dezvălui chiar mai mult de atât. 

 Un studiu (link direct), publicat în jurnalul medical Plos One, arată cum activitatea oamenilor din social media poate fi un indicator al problemelor de sănătate. 


Cercetătorii au putut prezice 21 de tipuri de afecțiuni medicale - de la sarcină, la boli de piele - prin analizarea profilurilor Facebook ale oamenilor.

Potrivit studiului, personalitatea oamenilor, starea mentală și comportamentele de sănătate se reflectă în social media și toate au un impact extraordinar asupra sănătății.  

Cercetătorii au corelat datele medicale ale participanților la studiu cu postările acestora de pe social media. În total, au analizat 949.530 de postări de Facebook, de la 999 de participanți.

 Cercetătorii au identificat un limbaj care a indicat probabilitatea comportamentului sau simptomelor caracteristice  anumitor boli. De exemplu, postările care menționau „băutură”, „bețiv” sau „sticlă” au fost marcate pentru abuzul de alcool. Cu toate acestea, studiul a avertizat că nu toate cuvintele predictive sunt neapărat mecanisme cauzale. 

 

Studiul integral, aici.


Ştiri Recomandate

Bilanț: peste 1.300 de noi cazuri de infecții cu COVID-19
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri