Ochii căprui, cea mai comună culoare...
Polifenolii din struguri sunt compuși chimici naturali ce se găsesc în diferite părți ale strugurilor, precum coaja, semințele, tulpinile și chiar în suc, cu efect excelent asupra frumuseţii şi sănătăţii pielii, iar efectele tratamentelor cosmetice pe bază de struguri variază de la hidratare la creşterea eslasticitaţii pielii şi chiar întinerire.
Acești compuși au proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antiîmbătrânire, ceea ce îi face potriviți pentru utilizarea în produse cosmetice și suplimente alimentare.
Un antioxidant puternic
Polifenolii din struguri ajută la combaterea radicalilor liberi, prevenind îmbătrânirea prematură a pielii.
Ajută la reducerea și diminuarea ridurilor și liniilor fine
Polifenolii contribuie la creșterea producției de colagen, care este esențial pentru menținerea elasticității pielii și reducerea ridurilor.
Protecție solară naturală
Strugurii conțin resveratrol, un tip de polifenol, care poate ajuta la protejarea pielii de daunele cauzate de radiațiile UV.
Ideal în hidratare, luminozitatea și catifelarea tenului
Produsele cu polifenoli din struguri pot ajuta la menținerea nivelului de hidratare al pielii și la păstrarea acesteia catifelată și netedă.
Calmarea iritațiilor și a roșeții pielii
Polifenolii au proprietăți antiinflamatorii, ceea ce poate ajuta la calmarea iritațiilor și a roșeții pielii.
Diminuarea petelor pigmentare
Acești compuși pot contribui la diminuarea petelor pigmentare și a decolorărilor pielii, astfel încât tenul să arate mai uniform.
Îmbunătățirea texturii pielii
Utilizarea regulată a produselor cosmetice cu polifenoli din struguri pe timp de toamnă, poate duce la o textură mai fină și mai uniformă a pielii.
Măști faciale cu polifenoli din struguri pot oferi numeroase beneficii pielii dvs., inclusiv antioxidante, hidratare și îmbunătățirea texturii pielii.
Pentru a te bucura de efectele de întinerire și stălucirea tenului tau oferite de struguri, striveşte câteva boabe pentru a obţine 3 linguri de suc de struguri.
Amesteca apoi 3 linguri de iaurt natural, 1 linguriță de miere şi 1 lingură de suc de portocale, natural, proaspăt stors.
Amestecul este ideal pentru pielea de pe faţă şi gât şi acţionează în 5 minute, după care poate fi clătit cu apă rece.
Aplicați o cremă hidratantă după masca facială, pentru a închide în piele beneficiile măștii.
Această mască facială cu polifenoli din struguri vă poate revitaliza și hidrata pielea, lăsând-o mai catifelată și strălucitoare.
Utilizați-o o dată sau de două ori pe săptămână, în funcție de nevoile dvs. individuale de îngrijire a pielii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ochii căprui, cea mai comună culoare...
Prostata este o glandă mică, de...
Tromboza reprezintă formarea unui...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Genele lungi și voluminoase au...
Acest ceai scade tensiunea arterială...
Tăieturile de hârtie: cu toții le-am...