Policlinica Spitalului pentru Copii din Brașov, inaugurată

Copil   FOTO: Pixabay
Administrația județeană a inaugurat marți, 17 decembrie, policlinica Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Brașov.

Policlinica, Brașov. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Adrian Veştea, şi conducerea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii au inaugurat policlinica unităţii medicale, igienizată şi reparată, în urma unei investiţii de peste 500.000 de lei de la bugetul judeţului.

Lucrările de reparaţii la Ambulatoriu, care are, în prezent, 14 cabinete, cu anexele aferente - săli de tratamente, toalete etc - au durat patru luni şi s-au realizat pe zone separate, astfel încât activitatea medicală să nu sufere, iar pacienţilor să li se creeze un disconfort cât mai mic.

"Am inaugurat acum două săptămâni Unitatea de Primiri Urgenţe, iar astăzi inaugurăm Ambulatoriul integrat. Practic, cele două porţi de acces în spitalul nostru funcţionează acum în spaţii corespunzătoare, astfel că ne putem primi pacienţii în condiţii optime de confort şi siguranţă. Ne bucurăm că am realizat aceste reparaţii, iar în anul 2020 avem nevoie de aproximativ 500.000 lei pentru aparatură, instrumentar şi mobilier pentru aceste cabinete. Oricum, pentru dotarea Ambulatoriului cu aparatură de înaltă performanţă Consiliul Judeţean Braşov a depus un proiect cu fonduri europene de 10.000.000 lei, pentru care aşteptăm aprobarea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru", a afirmat directorul medical al spitalului, dr. Liviu Muntean.

Policlinica, Brașov. Promisiuni

De asemenea, tot cu fonduri de la bugetul judeţului, s-au finalizat reparaţiile la centrala termică a spitalului, al căror cost a fost de 86.000 lei, iar până la 31 decembrie urmează să se încheie lucrările la secţia Pediatrie I (reparaţii şi igienizare la Compartimentul de neonatologie, a căror valoare este de 689.000 lei), la Spălătorie - reparaţii şi dotare cu maşini de spălat performante, practic aceasta fiind înnoită în totalitate în urma unei investiţii de 285.000 lei, precum şi lucrările de amenajare a sălilor de curs pentru studenţi şi a Biroului de Management al Calităţii, care se ridică la suma de 150.000 lei.

"În acest an am avut bucuria să vedem că secţiile Spitalului de Copii Braşov au fost, rând pe rând, modernizate şi reamenajate, în aşa fel încât să corespundă exigenţelor asigurării unui act medical de calitate, în beneficiul pacienţilor. Doresc să felicit conducerea spitalului pentru modul în care a coordonat în mod etapizat renovarea şi modernizarea întregii clădiri. Aceste investiţii erau foarte necesare, având în vedere că Spitalul de Copii este, de facto, un spital regional, cu o adresabilitate foarte mare, pe tot parcursul anului. Vom continua şi în 2020 investiţiile în sănătatea braşoveană, deoarece vrem să asigurăm cele mai bune condiţii în toate spitalele pe care le avem în administrare", a afirmat, la rândul său, preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.

Consiliul Judeţean Braşov a alocat, în 2019, peste 4 milioane de lei Spitalului de Copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel