Platfomă pentru donare de plasmă în Capitală. ASSMB: cum se vor da voucherele de 1.000 de euro

Plasmă. Foto: Tom Hanks/Instagram
ASSMB a anunțat astăzi că a lansat platforma prin care donatorii de plasmă din Capitală vor putea să ceară tichete valorice după ce vor face dovada donării. 

Platforma https://doneazaplasma.assmb.ro/ a fost lansată astăzi de ASSMB (Administraia Spitalelor și Serbiciilor Medicale din București), instituția care coordonează spitalele Capitalei.

„Noi ne dorim, prin această inițativa, să încurajăm donarea de plasmă de către pacienți vindecați, prin acordarea unui sprijin financiar în valoare de 1.000 euro/beneficiar, sub formă unui pachet de vouchere care vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de servicii medicale și medicamente necesare recuperării post-infectare, precum și pentru alimente.

Am inițiat acest proiect pentru că încurajarea unor tratamente inovatoare, care să contribuie la vindecarea sau la ameliorarea stării de sănătate a pacienților infectați cu noul coronavirus, este absolut necesară și pentru că, deși peste 40.000 de români s-au vindecat de covid, foarte puțini dintre aceștia au donat!

Potrivit statisticilor oficiale, până în prezent avem doar circa 400 de donatori. Este foarte important de știut că plasmă donată de o persoană poate salva trei pacienți!” se arată într-un comunicat al ASSMB. 

„Subliniez faptul că acordarea acestor tichete valorice se face la cerere și nu condiționează actul de donare! Aplicația proiectului nostru este foarte simplă: solicitanții pentru aceste tichete valorice trebuie să fie bucureșteni, să facă dovadă că au donat și vor primi imediat după înscriere confirmarea acesteia. Nu va fi nevoie de prezența acestora decât în momentul în care vin să-și preia tichetele”, a arătat Directorul medical al ASSMB, Turkes Ablachim.

„Noi am tratat foarte mulți pacienți în această perioada și o bună parte au fost pacienți cu forme grave, care au trecut prin terapie intensivă. Am administrat plasmă de la convalescenți care au avut SARS COV 2 unui număr de 60 de pacienți care au trecut prin terapie intensivă și o bună parte dintre ei au supraviețuit și au reușit să părăsească spitalul. Este foarte important ca aceasta plasma sa fie disponibila, pentru ca exista un interval terapeutic de cateva zile in care putem administra aceasta plasma cu maxim succes”, a explicat și Dr. Simin Florescu, Director Medical Spitalul Victor Babeș.

„Proiectul aprobat vizează un număr de 500 de beneficiari, într-o primă etapă, iar valoarea totală a proiectului, decontată de Primăria Capitalei, prin ASSMB, este de 500.000 Euro (2.411.424 lei)”, a completat Directorul General ASSMB, Vasile Apostol.

Cum funcționează platforma 

În platforma online dedicată proiectului ”DONEAZĂ PLASMĂ, SALVEAZĂ VIAȚĂ” https://doneazaplasma.assmb.ro/ - se regasesc toate informațiile necesare  privind regulamentul și documentele necesare pentru înscrierea în proiect.

După completarea datelor, se va genera automat un număr de înregistrare în proiect. Confirmarea înregistrării, precum și numărul de înregistrare, vor fi primite de către fiecare solicitant pe adresa de email înscrisă în aplicație.

Lista cu magazinele și unitățile în care pot fi folosite voucherele se află pe www.upromania.ro/doneazaplasmabucuresti și pedoneazaplasma.assmb.ro. Magazinele și unitățile pot fi identificate după autocolantul cu marca Up Social.

Numere de telefon pentru asistență - 0726.190.927; 0724.225.775; 0751.243.495

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel