Plante aromatice, cum le păstrezi pentru iarnă. 3 metode

Rozmarinul, lavanda și menta sunt doar câteva dintre plantele aromatice care pot fi uscate și depozitate pentru iarnă.

Cea mai simplă și ușoară metodă de uscare a plantelor aromatice este de a le face buchete mici, de a le lega cu sfoară și de a le prinde pe o frânghie într-un loc răcoros din casă. Buchetele de plante aromatice le puneți într-un spațiu cât se poate de uscat, unde umiditatea să fie între 40% și 70%. Menta, rozmarinul, lavanda și tarhonul se numără printre plantele care se usucă cel mai bine la aer.

O altă metodă de a usca plantele aromatice este la cuptor. Îndepărtați frunzele de pe tulpină, apoi așezați-le pe o tavă și aveți grijă ca temperatura din cuptor să nu depășească 40 de grade Celsius. Să nu închideți complet ușa cuptorului. După jumătate de oră întoarceți frunzele de pe o parte pe alta. Le mai lăsați alte 30 de minute și apoi le scoateți.

Puteți folosi și cuptorul cu microunde, numai plantele aromatice le lăsați la uscat doar un minut, la temperatura cea mai scăzută. Ca depozitare, puteți folosi pungi din hârtie sau borcane din sticlă, închise ermetic, pe care ar fi bine să le depozitați în locuri răcoroase, nu în bătaia soarelui, arată cumsa.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel