Planta care te scapă de greață și amețeală
01 ian 2022, 10:36

Ghimbirul are numeroase beneficii pentru sănătatea corpului uman.

Remediu tradițional în unele culturi, ghimbirul - consumat des - are beneficii nebănuite pentru sănătate. Ajută digestia, te scapă de greață, calmează durerile și poate ajuta la artrita reumatoidă, dureri musculare și articulare, cefalee.

Iată ce efecte are în corp:

* antiinflamator -  inflamația în organism este redusă mai repede. Acest lucru se datorează efectului antiinflamator al ghimbirului.

* reduce greața - mâncând ghimbir zilnic, greața va dispărea în curând. Sfat: în special femeile însărcinate și persoanele supuse chimioterapiei pot beneficia de acest lucru.

* calmează durerile musculare - aveți dureri musculare sau dureri la nivelul membrelor? Consumul de ghimbir poate avea o influență bună asupra acestui lucru. Consumul de ghimbir zilnic va ușura treptat durerea.

* favorizează mișcarea intestinului - sufereați în mod regulat de constipație? Atunci acest lucru vă poate ajuta.

* reduce durere menstruală - aveți dureri constante în această perioadă a lunii? Atunci consumul de ghimbir zilnic vă poate ajuta. Condimentul este similar cu administrarea medicamentelor pentru durere, care pot ajuta la ameliorarea durerii abdominale acute; Într-un studiu, mai mult de 60% dintre femei au simțit că ghimbirul a diminuat durerea.

* scade colesterolul - consumul de ghimbir în fiecare zi timp de o lună poate ajuta la scăderea colesterolului „rău” din organism. Cantitatea de trigliceride din sânge este redusă de substanțele din ghimbir.

* susține sistemul imunitar - proprietățile antiinflamatorii din ghimbir întăresc sistemul imunitar. Ați fost deja afectat de o răceală sau un virus? Atunci ghimbirul vă poate ajuta să vă recuperați mai repede.

* administrarea de ghimbir ar putea ușura greața și vărsăturile la unele femei însărcinate, susțin studiile. Dar femeile însărcinate ar trebui să fie atente cu ghimbirul. Unii experți își fac griji că ar putea crește riscul de avort spontan, în special în doze mari.

* vertij - ghimbirul pare să ajute și cu greața cauzată de vertij. Există dovezi mixte cu privire la faptul că ajută la greață cauzată de boli de mișcare, intervenții chirurgicale sau chimioterapie.

* osteoartrita - sunt dovezi puternice că ghimbirul poate ușura durerea osteoartritei.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?