Plămâni, cum reacționează celulele sistemului imunitar după o infecție bacteriană

Plămâni
Cercetătorii au descoperit cum anume recuperarea după o pneumonie bacteriană îmbunătățește mult sistemul imunitar.

Plămâni, bacterii. Cercetătorii au arătat cum anume recuperarea de la o pneumonie bacteriană îmbunătățește foarte mult apărarea noastră împotriva infecțiilor ulterioare prin însămânțarea plămânilor cu celule imune numite celule T (TRM) cu rezidenți pulmonari: celulele TRM le "spun" celulelor pulmonare înconjurătoare să trimită un semnal pentru a recruta ”criminali” numiți neutrofile. Autorii studiului mai susțin că imunitatea în țesutul pulmonar este cea care oferă cea mai mare protecție pentru prevenirea pneumoniei.

"Folosind modele experimentale cercetătorii de la Școala de Medicină a Universității din Boston (BUSM), au dezvoltat modalități de a epuiza celulele TRM pentru a determina modul în care a afectat în mod specific răspunsul pulmonar la infecție”, potrivit medicalxpress.

Echipa de cercetare a identificat, pentru prima dată, că recuperarea de pneumonie bacteriană schimbă țesutul pulmonar care anterior a fost infectat. Studiu a fost conceput pentru a genera cunoștințe despre componentele imune care sunt utile pentru combaterea pneumoniei. "Deoarece am constatat că celulele mucoasei și-au schimbat comportamentul atunci când celulele TRM lipseau, am studiat acele celule cu căptușeală pulmonară în cultură, inclusiv modul în care au răspuns la semnalele derivate de TRM pentru a genera semnale de recrutare a neutrofilelor", a explicat unul dintre autorii studiului, Joseph Mizgerd, profesor de Medicină, Microbiologie și Biochimie la BUSM.

Cercetătorii își imaginează un viitor în care clinicienii pot măsura și raporta imunitatea pulmonară a persoanei și starea de sensibilitate la pneumonie.

Studiu, publicat în Nature, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel