Pizza și burgerii de post sunt o minciună! ÎPS Teodosie: Sugerează că mănânci așa ceva, e o încălcare a postului!

Burger vegetal. Foto: Pixabay
Pentru că piața este plină de produse de post care mai de care mai ciudate, nutriționiștii dar și înaltele fețe bisericești au avertizat, fiecare din punctul său de vedere, că postul în adevăratul sens al cuvântului înseamnă detoxifiere și spălarea păcatelor, nu să te păcălești mâncând produse care sugerează ceva delicios. 

„Noi ne-am învățat și căutăm în supermarketuri sau în magazinele alimentare alimente care ar trebui să le mimeze pe cele pe care ar trebui să le excludem în post. În loc să beneficiem de ce ar trebui să ne aducă postul, și anume să ne detoxifice, să ne curețe organismul, noi avem toate șansele nu doar să ne îngrășăm, ci pur și simplu să dezechilibrăm din punct de vedere metabolic și al microbiomului intestinal organismul, printr-un aport crescut de alimente care mimează produsele de origine animală și conțin diverși conservanți sau alți aditivi alimentari. (...)

Ideea în post este una singură: trebuie să ne curățăm organismul de carnea pe care am consumat-o de-a lungul anului și acest lucru se poate face numai dacă mâncăm legume, produse cerealiere într-o cantitate echilibrată și două sau trei porții destul de mici de fructe pe zi. În alt sens, ar trebui să ne hidratăm”, a avertizat nutriționistul Simona Carniciu la Antena 3.

„Nu voi intra în detaliile creștine ale postului, ci voi vorbi despre alimentația din această perioadă. Produsele pe care multe persoane le aleg în timpul postului sunt de proastă calitate și, de cele mai multe ori, nocive. Produsele comercializate sunt foarte diferite din punct de vedere calitativ și multe dintre ele, încercând să imite produsele animale pe care le-am eliminat din alimentație, au în compoziție aditivi alimentari, coloranți și arome. Sănătatea organismului nostru depinde de ceea ce mâncăm. Din punct de vedere nutrițional, perioada de post se caracterizează prin denutriție proteică, prin privarea de proteine animale, dar este important să știm cum putem preveni aceasta, prin compensarea cu proteine vegetale, ele având, uneori, o calitate superioară”, explica, EXCLUSIV la DC Medical, medicul nutriționist Florin Ioan Bălănică. 

Cu ce produse înlocuiești corect carnea în Postul Crăciunului, aflați AICI

În plus, acele produse care le imită pe cele din carne, de fapt sunt o încălcare a postului, spune  ÎPS Tedosie.

Citește și: ÎPS Teodosie, lovitură pentru fumători: Cine fumează, NU ȚINE POST! Renunți pe loc, nu te amăgi că le rărești!

Întrebat ce crede despre produsele promovate ca fiind de post, gen pizza de post, hamburger de post, șnițel de post, lapte de post și alte asemenea, ÎPS Teodosie are o replică dură. 

Citește și: ÎPS Teodosie, AVERTISMENT pentru credincioși: Fructele de mare nu sunt de post. Sunt ființe! E lăcomie! VIDEO

„Sunt niște imitații foarte ciudate. Eu nu pot să mănânc așa ceva! Această imitație este o sugerare că mănânci așa ceva. Deja intri în ceva foarte apetisant care nu mai ține de post. Astfel încât, mâncați de post produsele tradiționale, vă sfătuiesc”, a spus ÎPS Teodosie, într-o emisiune la Radio Dobrogea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel