Piperul alb, beneficii pentru sănătate pe care nici nu le bănuiai: fie că e vorba de greutatea corporală sau tensiune
03 noi 2021, 08:12

Piperul alb    Foto: pixabay.com
Piperul alb are o serie de beneficii pentru sănătate pe care puțină lume le cunoaște. Iată câteva dintre ele:

Piperul alb, precum cel negru, provine din același arbust, dar are mai multe beneficii în comparație cu piperul negru. Piperul alb nu numai că ajută la pierderea în greutate, dar ajută și la probleme digestive, probleme dentare, vindecarea diabetului, dureri de cap minore, tuse și răceală. Piperul alb este foarte benefic pentru sănătate. Odată cu venirea iernii, răceala și tusea devin comune și dacă vrei să adaugi un ingredient natural în alimentație ca remediu, atunci ar trebui să te gândești să adaugi piper alb.

Ajută la durere:

Piperul alb are capsaicina, o substanță care generează căldură. Această proprietate a ardeiului este utilizată în geluri și spray-uri pentru ameliorarea durerii. Capsaicina, atunci când este utilizată, generează căldură în zona afectată, din cauza căreia durerea tinde să se diminueze.

Ajută la pierderea în greutate:

După cum am menționat mai devreme, piperul alb are un conținut mare de capsaicină, care ajută la arderea grăsimilor din interiorul corpului și astfel ajută la pierderea în greutate. Acesta este motivul pentru care majoritatea medicamentelor și soluțiilor de slăbire conțin capsaicină.

Exfoliant pentru piele:

Piperul alb măcinat funcționează ca un exfoliant excelent și ajută la îndepărtarea pielii moarte. Are antioxidanti precum flavonoidele si vitaminele, care îmbunătățesc circulația sângelui, oferind pielii un aspect mai tânăr și radiant.

Întărește oasele:

Piperul alb este plin de minerale precum magneziu, cupru și mangan, care ajută la creșterea rezistenței osoase, în special pentru femeile de peste 40 de ani ale căror oase tind să devină mai slabe odată cu vârsta.

Controlează tensiunea arterială:

Piperul alb este bogat în flavonoide, iar vitaminele C și A, ajută la menținerea tensiunii arteriale sub control. Persoanele cu hipertensiune arterială trebuie să ia în considerare adăugarea de piper alb în dieta lor zilnică.

Ajută la o digestie mai bună:

Piperul alb are proprietăți carminative, ceea ce previne formarea gazelor în intestine. Ajută la creșterea secreției de acid clorhidric din stomac, ceea ce ajută la o digestie lină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Forma corpului, element pentru diagnosticarea unor boli. Femeile, în atenția medicilor

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?