Pintea despre decizia lui Iohannis: Bănuiesc că este o decizie politică, pentru că una rațională nu poate fi

Sorina Pintea
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a explicat că ea consideră că, din punct de vedere al sistemului sanitar, președintele Klaus Iohannis a greșit neaprobând legea bugetului de stat pe anul 2019 și trimițând-o la Curtea Constituțională.

„Nu vreau să comentez acest aspect, pentru că ați văzut ce înseamnă majorarea bugetului pentru sănătate. Din punct de vedere medical, pentru pacienții din România, cred că a greșit neaprobând bugetul în această formă", a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea, la conferința de presă unde prezenta bugetul pe care îl va avea anul acesta Sistemul sanitar romnesc.

O decizie politică

Întrebată dacă decizia președintelui a fost politică, Pintea a răspuns: „Bănuiesc că da, bănuiesc că este o decizie politică, pentru că una rațională nu poate fi".

„Eu spun că am făcut mari pași înainte, dar poate că domnul președinte ar fi trebuit să se întrebe ce s-a întâmplat cu studiile de fezabilitate din 2008 care au costat 21 de milioane de euro și care sunt în arhiva ministerului Sănătății. Eu am spus-o, efectiv pașii pentru construcția spitalelor au început în octombrie 2017 când primul teren a fost cedat MS. (....) Există niște proceduri care se aplică în statul român și cred că nu putem eluda legea, chiar dacă facem spitale de interes național. (...) Nu știam că vor fi atât de multe întârzieri generate de orgolii", a mai arătat Sorina Pintea.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că a trimis Curții Constituționale a României (CCR) o sesizare de neconstituționalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul 2019.

Într-o declarație transmisă astăzi, de la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a susținut că „Guvernarea PSD a eșuat! În spitale probleme, peste probleme. Educația este subfinanțată. Economia este bulversată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel