Pielea din jurul ochilor, cea mai sensibilă și delicată. Opt reguli pentru îngrijirea corectă

Pielea din jurul ochilor, cea mai sensibilă și delicată. Opt reguli pentru îngrijirea ei. Sursa foto: freepik.com
Pielea din jurul ochilor este afectată, în special, de factori negativi: stres, expresii faciale, lipsa somnului, vârstă. 

De aceea, trebuie să ai o grijă deosebită de pielea din jurului ochilor. Dacă nu poți face nimic cu expresiile faciale, atunci poți face față celorlalte pericole.

Cel mai important principiu de îngrijire este regularitatea. Dacă ai grijă de pielea din jurul ochilor din când în când, nu vei avea niciun rezultat.

Uneori, îngrijirea pielii începe odată cu primele riduri, însă acest lucru este greșit. Deja de la vârsta de 25-30 de ani este deja necesar să începi să acorzi atenție pielii pentru ca aceasta să rămână frumoasă și elastică cât mai mult timp.

Măștile cu vitamina E tratează pielea uscată și descuamată

Pentru a face acest lucru, trebuie să te ghidezi după o serie de reguli și să ai un întreg set de produse cosmetice, fără a te limita la demachiant și cremă. Îngrijirea ideală include un sistem în mai multe etape. Și anume:
1. alimentație bună;
2. hidratare;
3. somn;
4. protecție solară;
5. curățarea corectă a pielii;
6. tonifiere;
7. masaj;
8. aplicarea măștilor nutritive.

Alimentație. Oferă organismului toate vitaminele și mineralele necesare. Dacă sari peste acest punct, atunci nicio cremă nu te va ajuta. Pielea trebuie hrănită corespunzător din interior, adică alimentația este cheia frumuseții.

Hidratare. O cantitate suficientă de apă este importantă pentru frumusețea și elasticitatea pielii. În plus, toată lumea știe că lipsa apei poate duce la edem, deoarece în acest caz organismul stochează apă. Cantitatea minimă de apă pe care trebuie să o bei pe zi este de un litru.

Cele mai bune măști pentru orice tip de ten, din legume. De ce să-ți pui morcov, varză sau cartof pe față

Somn. Dacă nu dormi suficient, nicio cremă nu te va salva de cearcănele! Pentru ca pielea să aibă un aspect sănătos și proaspăt, trebuie să dormi 7-8 ore.

Protecție solară. Datorită radiațiilor UV apar ridurile și pigmentarea, așa că este important să folosești creme cu factor de protecție solară. Aplică-le cu 30 de minute înainte de a ieși din casă. Pentru cea mai bună protecție, nu ar trebui să folosești doar produse cosmetice de protecție, ci trebuie să porți ochelari de soare.

Curăță corect pielea. În niciun caz nu trebuie să folosești săpun. Din această cauză, pielea se poate usca. În consecință, apar ridurile. Folosește apă micelară pentru a îndepărta machiajul și murdăria. De asemenea, ai putea folosi și lapte. Curăță pielea din jurul ochilor cu mișcări în direcția corectă, și anume: de-a lungul pleoapei superioare de la puntea nasului la marginea exterioară a ochiului și de-a lungul pleoapei inferioare în sens invers. La aplicarea cremei și la masaj se folosește aceeași direcție de mișcare. Curățarea trebuie să fie blândă. Nu freca și nu întinde pielea.

Retinolul, vitamina frumuseții. De ce toată lumea este obsedată de cosmeticele cu retinol

Tonifiere. Ai nevoie de diferite creme, loțiuni tonice  pentru a reface a elimina uscarea pielii. Ele restabilesc nivelul pH-ului. loțiunile tonice au o consistență asemănătoare cu apa și este mai potrivit pentru curățarea finală a tenului. 

Pielea din jurul ochilor are o manta subțire hidrolipidică, motiv pentru care este predispusă la deshidratare și uscare. Cremele, gelurile, serurile și uleiurile se aplică pe pielea curățată cu mișcări ușoare. Iarna, produsele trebuie aplicate cu cel puțin 40 de minute înainte de a ieși în frig. 

Aplică crema de două ori: dimineața înainte de machiaj și seara. Pielea are propriul bioritm. Cel mai bun moment pentru îngrijirea de seară este de la 19:00 la 22:00. Cel mai bine este să aplici crema în jurul ochilor cu o oră sau două înainte de culcare sau cu cel puțin o jumătate de oră. Este important să respecți această regulă pentru a nu te trezi dimineața cu umflături.

Uleiurile aromatice luptă eficient cu acneea. Adaugă-le în cremele sau măștile pentru ten

Masaj. Aplicând crema, nu uita de masaj, care ajută la netezirea ridurilor fine, ameliorează tensiunea și oboseala, îmbunătățește circulația sângelui. După aceasta, aspectul pielii devine mai viu.

Măști nutritive.  Măștile hidratează și ordonează rapid pielea din jurul ochilor. Ele ajută la eliminarea umflăturilor și a cearcănelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel