Pfizer și BioNTech, demersuri pentru autorizarea unei a treia doze de vaccin
17 aug 2021, 09:54

Vaccinul Pfizer - BioNTech. Foto: BioNTech
Pfizer și BioNTech au început procedura pentru autorizarea unei a treia doze din vaccinul împotriva COVID-19. Datele depuse la FDA vor fi trimise și către EMA, săptămânile următoare.

Pfizer și BioNTech au anunțat că au trimis datele de Fază 1 dintr-un studiu clinic pentru autorizarea unei a treia doze din vaccinul anti-COVID-19. Datele au fost depuse la Administrația americană pentru medicamente și alimente (FDA), iar în următoarele săptămâni vor fi trimise și către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), și către alte autorități de reglementare.

„Vaccinarea este cel mai eficient mijloc al nostru de a preveni infecția COVID-19 – în special forma severă de boală și spitalizarea – și impactul său profund asupra protejării vieților este indiscutabil. Chiar și așa, cu amenințarea continuă reprezentată de varianta Delta și cu posibila emergență a altor variante în viitor, trebuie să rămânem vigilenți împotriva acestui virus foarte contagios”, a declarat Albert Bourla, președinte și CEO al Pfizer, potrivit B1 tv.

„Datele pe care le-am văzut până acum sugerează că o a treia doză din vaccinul nostru determină niveluri de anticorpi care le depășesc semnificativ pe cele observate după schema primară de două doze”, a mai spus el.

„Ne străduim continuu să rămânem cu cel puțin un pas înaintea virusului. (…) Aceste date inițiale au indicat că am puteam păstra și chiar depăși nivelurile ridicate de protecție împotriva virusului de tip sălbatic și a variantelor relevante folosind o a treia doză din vaccinul nostru. Un vaccin de rapel ar putea ajuta a reducerea ratelor de infectare și de îmbolnăvire la persoanele care au fost vaccinate anterior și la un control mai bun asupra răspândirii variantelor de virus în anotimpul următor”, a afirmat și Ugur Sahin, CEO și co-fondator al BioNTech.

FDA a autorizat săptămâna trecută administrarea unei a treia doze din vaccinurile de la Pfizer-BioNTech și Moderna la persoanele imunocompromise, potrivit CNN.

Deocamdată nu există suficiente date pentru a autoriza o a treia doză și în cazul Johnson & Johnson susține FDA. Pe de altă parte, CDC arată că pacienții și doctorii sunt cei care ar trebui să decidă dacă și când este nevoie de a treia doză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?