Peștii ideali pentru sănătatea creierului și cum trebuie să-i gătim. Recomandarea dr Anca Hâncu

Medicul nutriționist Anca Hâncu recomandă consumul de pește gras la cuptor pentru sănătatea creierului și prevenirea declinului cognitiv.

Mediucl nutriționist Anca Hâncu recomandă românilor să mănânce mai des pește și să opteze pentru pește gras, dacă se poate pește de captură. ”Avem nevoie de pește gras, cum ar fi somon, macrou, sardine, hering, ton care ajută la procesele de învățare și memorie, dar și la prevenirea declinului cognitiv. O variantă sănătoasă ar fi peștele la cuptor. Se poate pune și un sos de vin, adică apă cu vin și cu legume foarte multe care să îi dea aromă. Ideal ar fi un pește proaspăt, să fie un pește de captură”, a declarat Anca Hâncu la o emisiune de la Antena 1.

Pentru sănătatea creierului, foaret bune sunt și fructele de pădure, portocale, mandarine și lămâi.

Medicul nutriționist Anca Hâncu a vorbit și care meniul ideal în Postul Crăciunului:

”În această perioadă, se exclud proteinele și grăsimile de origine animală. În mod natural, scade sațietatea și crește senzația de foame. Și atunci, tendința firească a multor persoane care țin post, este să crească aportul de dulciuri, de diverse plăcinte, biscuiți, chec de post. S-ar putea, ca la finalul perioadei de post, să existe două-trei kilograme în plus. (...) Sunt câteva alimente care conțin proteine de origine vegetală pe care este bine să le aveți la fiecare masă în diverse combinații. Vorbim de leguminoase - faimoasa fasole, linte, mazăre, năut, apoi semințe, cum ar fi de chia, cânepă, dovleac, susan. Vorbim și de oleaginoase cum ar fi nucile, migdalele, alunele, alunele de pădure. Vorbim și de vegetale: sparanghel, spanac, ciuperci. Mai sunt și cerealele, și pseudocerealele, cum ar fi amarantul și hrișca. Chiar dacă toate aceste proteine de origine vegetală nu conțin toți aminoacizii esențiali, când le vom combina, vom avea, la finalul zilei, o alimentație corectă”, a mai spus dr Anca Hâncu la Antena 1.

Potrivit acesteia, sunt patru alimente care au proteine complete: cânepa, amarantul, hrișca și soia - ”conțin toți aminoacizii. E bine să fie incluse în alimentație. De exemplu: soia cu varianta cu tofu, arată DC News.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel