O substanță chimică nou identificată...
Peste 7.500 de persoane au fost imunizate pe parcursul celor 72 de ore ale Maratonului vaccinării, găzduit de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie "George Emil Palade" din Târgu Mureş, a anunţat, luni dimineaţa, rectorul UMF Târgu-Mureș, Leonard Azamfirei.
"Maratonul vaccinării - 'UMFST vaccinează' s-a încheiat. Timp de 72 de ore, neîntrerupt, la UMFST s-au vaccinat 7.504 de persoane. Un efort colectiv prin care Universitatea a arătat din nou că are capacitatea de a coagula toate autorităţile care trebuie să se îngrijească de binele oamenilor. Am stat de vorbă cu cetăţenii şi i-am întrebat de ce au venit la UMFST pentru vaccinare când puteau merge la un centru mai apropiat. Răspunsul primit m-a umplut de bucurie: 'Pentru că aici, la Universitate ne-am simţit mai în siguranţă'. Siguranţa este la fel de mare în fiecare centru de vaccinare, dar încrederea pe care o au oamenii în Universitate, în cei care au fost voluntari sub cupola acestei instituţii de învăţământ superior, mă face să cred că trebuie să rămânem la fel de dispuşi să răspundem nevoilor celor din jur. Le mulţumesc celor peste 300 de voluntari: medici, asistente medicale, studenţi, oameni de bine din Mureş - unii fără pregătire medicală, dar motivaţi de dorinţa de a face şi ei ceva pentru binele celor din jur. Organizarea a fost fără cusur. Nimeni nu va fi bine până când nu vom fi toţi bine! UMFST - E pluribus unum!", a arătat Leonard Azamfirei, pe Facebook.
Peste 300 de voluntari şi zece fluxuri de vaccinare cu o capacitate de aproximativ 100 de persoane pe oră au funcţionat pe parcursul maratonului vaccinării care s-a derulat, începând de vineri, timp de 72 de ore, la UMFST din Târgu Mureş. Între voluntarii care au vaccinat în cadrul maratonului s-au numărat coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 la nivel naţional, Valeriu Gheorghiţă, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, şi rectorul UMFST Târgu Mureş, care este medic anestezist.
Acţiunea s-a realizat în parteneriat cu Instituţia Prefectului - Judeţul Mureş, Direcţia de Sănătate Publică, Consiliul Judeţean Mureş, Primăria Târgu Mureş, unităţile sanitare din judeţ şi asociaţiile studenţeşti din cadrul UMFST şi cu sprijinul Comitetului Naţional pentru Coordonarea Activităţilor de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2, arată Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...
Prediabetul este un semnal de...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...