Peste 55.000 de oameni infectați și 74 de morți, în urma febrei Dengue, în Sri Lanka

Țânțarii transmit diferite boli, inclusiv virusul West Nile
Peste 55.000 de oameni infectați și 74 de morți, acesta este bilanțul febrei Dengue din Sri Lanka, până la jumătatea lunii octombrie.

Peste 55.000 de oameni au fost infectați, iar 74 au murit din cauza virusului febrei Dengue în Sri Lanka, de la începutul acestui an și până la jumătatea lunii octombrie, au informat luni autorităţile, citând date oferite de Unitatea de Epidemiologie din cadrul Ministerului Sănătăţii din această ţară.

Până în data 18 octombrie au fost raportate un număr de 55.894 cazuri de febră Dengue, cele mai multe în districtul Colombo, cu 11.854 de cazuri, urmat de Gampaha, la periferia capitalei, cu 8.976, şi de Kalutara, tot la marginile Colombo, cu 5.456.

Potrivit Unităţii de Epidemiologie, au fost identificate cinci districte de mare risc, printre care Colombo, Gampaha, Galle şi Kalutara în Provincia de Vest şi Ratnapura în sudul Sri Lankăi.

Experţii medicali au catalogat numărul de decese înregistrate până în prezent drept "alarmant", prin comparaţie cu cele 58 de decese raportate în tot anul trecut.

"Şaptezeci şi patru de decese provocate de febra Dengue reprezintă o cifră alarmantă atunci când vorbim de o perioadă de doar 10 luni. În tot anul trecut au fost raportate doar 58 de decese provocate de Dengue", au subliniat epidemiologii.

Experţii au îndemnat populaţia să solicite asistenţă medicală imediată dacă suferă de febră ridicată, vărsături necontrolate, dureri abdominale, ameţeli şi anurie, iar pe gravide să se prezinte la spital pentru internare în prima zi de febră, notează agerpres.ro.

Anul trecut, peste 48.000 au fost infectate cu acest virus transmis de ţânţari în Sri Lanka.

În cazurile uşoare, virusul provoacă febră, dureri osoase şi iritaţii, iar în cazurile grave poate cauza hemoragii interne fatale, inclusiv la nivelul creierului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel