Peste 1.000 de persoane, posibil expuse la HIV, hepatită B și C

Infecția cu virusul HIV
Peste 1.000 de pacienți e posibil să fi fost expuși la infecția cu virusul hepatitei B sau C, ori la infecția cu HIV, în urma unei „erori” în igienizarea echipamentelor chirurgicale.

Peste o mie de pacienți chirurgicali de la Spitalul Goshen din Indiana s-ar putea să fi fost expuși la HIV, hepatită C și hepatită B, după o eroare în procedura de igienizare a echipamentului chirurgical, potrivit unui comunicat de presă al Goshen Health.

Un pas în procesul de curățare multistep a fost ratat de un tehnician, care este posibil să fi contaminat echipamentul chirurgical, a spus Liz Fisher, specialist în marketing pentru Goshen Health.

Spitalul a identificat 1.182 de pacienți chirurgicali între aprilie și septembrie 2019, care ar fi putut fi afectați, a spus Fisher, citat de CNN.

Cei care ar putea fi expuși au primit scrisori de notificare și li se oferă teste gratuite pentru viruși, potrivit Fisher.

Hepatita C este o infecție hepatică cauzată de un virus transmis prin sânge și este de obicei răspândită prin folosirea acelor sau a echipamentelor pentru a injecta medicamente, spune Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Hepatita B este, de asemenea, o infecție hepatică cauzată de un virus transmis prin sânge, dar este răspândită atunci când lichidul corporal este transmis de la o persoană infectată la alta sănătoasă, potrivit CDC.

HIV - virusul imunodeficienței umane - slăbește sistemul imunității unei persoane prin distrugerea celulelor importante care combat boala și infecția.

Spitalul susține că acei pacienți care ar putea fi afectați constituie un „mic subset”, că riscul de expunere este „extrem de scăzut” și că testarea gratuită pentru viruși este oferită „din prudență”.

„În timp ce experții noștri de procesare sterilă și boli infecțioase consideră că transmiterea potențială a virusurilor transmise prin sânge între pacienți este extrem de îndepărtată, din precauție, dorim să verificăm prin testele de sânge de laborator că pacienții nu au avut de suferit”, arată președintele spitalului și ofițerul medical principal.

De asemenea, a fost creat un centru de apel pentru ca pacienții să pună întrebări și să facă programări de testare, se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum
Primul semn că ai o criză biliară

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel