Peste 1.800 doze de vaccin COVID-19 pierdute. Soluție ca să NU se mai întâmple așa ceva! OPINIE

Vaccinare. Foto: Pixabay
După ce DSP-urile au avertizat personalul medical din centrele de vaccinare să nu mai imunizeze oameni neprogramați, am ajuns la peste 1.800 doze de vaccin COVID-19 pierdute. 

O soluție ca să nu mai pierdem prețioase doze de vaccin COVID-19 ar fi regândirea activității centrelor de vaccinare, pentru a folosi dozele care rămân nefăcute la sfârșitul unei zile. 

Spre exemplu, s-ar putea face vaccinuri conform programărilor între 8 dimineața și ora 19.00 seara (nu ora 20.00, cum este acum), iar dacă rămân doze de vaccin acestea să fie făcute în intervalul 19.00 – 20.00 doritorilor care stau la ușă și așteaptă fără programare. 

Evident asta implică și riscul ca oamenii care vor să se vaccineze dar nu sunt programați să stea degeaba la ușa centrelor de vaccinare, dacă într-o zi nu rămân doze nefăcute. Dar dacă situația ar fi anunțată oficial și românii ar ști că au această posibilitate între orele menționate, ar fi un risc asumat de doritori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel