Persoanele de peste 65 de ani au un risc mai mare de REINFECTARE cu COVID-19. STUDIU
18 Martie 2021, 12:20

Teste rapide. Foto: Pixabay
Un nou studiu aduce noi informații despre gradul în care infecția cu SARS-CoV-2 conferă protecție în caz de reinfectare ulterioară. 

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani prezintă un risc mai mare de reinfectare cu COVID-19, având o protecție de doar 47% împotriva infecției repetate comparativ cu 80% în cazul persoanelor mai tinere, potrivit unui studiu danez publicat în revista medicală The Lancet (link direct studiu).

Studiul se bazează pe rezultatele persoanelor testate în timpul primului și celui de-al doilea val de coronavirus din Danemarca din 2020 și s-a bazat pe tulpina inițială a virusului. E vorba de aproape 4 milioane de danezi, cărora li s-au făcut 10,6 milioane de teste. 

„Studiul nostru confirmă ceea ce multe altele doar sugerau: reinfectarea cu COVID-19 este rară la persoanele mai tinere și sănătoase, însă persoanele în vârstă prezintă un risc mai mare de a contracta din nou boala”, a explicat dr Steen Ethelberg de la Institutul danez pentru vaccinuri (SSI), coautor al studiului, într-un comunicat. 

Conform rezultatelor studiului, protecția împotriva reinfectării s-a menținut pentru mai mult de șase luni, însă „măsuri de protejare a vârstnicilor - inclusiv distanțarea fizică și vaccinările - sunt esențiale chiar dacă oamenii au fost deja diagnosticați cu COVID-19”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?