Persoanele de peste 65 de ani au un risc mai mare de REINFECTARE cu COVID-19. STUDIU

Teste rapide. Foto: Pixabay
Un nou studiu aduce noi informații despre gradul în care infecția cu SARS-CoV-2 conferă protecție în caz de reinfectare ulterioară. 

Persoanele cu vârsta de peste 65 de ani prezintă un risc mai mare de reinfectare cu COVID-19, având o protecție de doar 47% împotriva infecției repetate comparativ cu 80% în cazul persoanelor mai tinere, potrivit unui studiu danez publicat în revista medicală The Lancet (link direct studiu).

Studiul se bazează pe rezultatele persoanelor testate în timpul primului și celui de-al doilea val de coronavirus din Danemarca din 2020 și s-a bazat pe tulpina inițială a virusului. E vorba de aproape 4 milioane de danezi, cărora li s-au făcut 10,6 milioane de teste. 

„Studiul nostru confirmă ceea ce multe altele doar sugerau: reinfectarea cu COVID-19 este rară la persoanele mai tinere și sănătoase, însă persoanele în vârstă prezintă un risc mai mare de a contracta din nou boala”, a explicat dr Steen Ethelberg de la Institutul danez pentru vaccinuri (SSI), coautor al studiului, într-un comunicat. 

Conform rezultatelor studiului, protecția împotriva reinfectării s-a menținut pentru mai mult de șase luni, însă „măsuri de protejare a vârstnicilor - inclusiv distanțarea fizică și vaccinările - sunt esențiale chiar dacă oamenii au fost deja diagnosticați cu COVID-19”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel