Percheziţii: un cabinet medical a consultat pacienţi contra cost, dar a obţinut şi bani de la CASMB
14 apr 2021, 11:36

Poliția a deschis o anchetă în acest caz
Polițiștii au efectuat percheziții la un cabinet medical din București unde, pe lângă banii încasați de la pacienți, se încasau și decontările de la Casa de Asigurări de Sănătate.

Poliţiştii au efectuat în această dimineață trei percheziţii domiciliare în Bucureşti, într-un dosar ce priveşte un cabinet medical care ar fi obţinut decontări de 70.000 de lei de la Casa de Asigurări prin utilizarea cardurilor de sănătate ale pacienţilor, de la care a încasat şi bani pentru consultaţii, fără a emite documente justificative.

"În data de 14 aprilie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 4, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează trei percheziţii domiciliare în Bucureşti, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fraudă informatică, fals privind identitatea şi evaziune fiscală", informează un comunicat al DGPMB.

Potrivit anchetatorilor, în perioada februarie 2019 - prezent, un cabinet medical ar fi prestat servicii medicale pentru care a încasat contravaloarea de la pacienţi fără a emite documente justificative, în acelaşi timp decontând sumele şi de la CASMB, reţinând şi utilizând fără drept cardurile de sănătate ale pacienţilor asiguraţi.

"Prejudiciul estimat adus bugetului asigurărilor sociale este în valoare de aproximativ 70.000 lei", arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?