Pepenele murat, gustarea perfectă cu iz de vară. Are beneficii surprinzătoare. Poate preveni boli grave

pepenele murat - FOTO: Freepik@Kamal Uddin
Pepenele murat este gustarea perfectă care îți aduce aminte de zilele călduroase de vară. Acesta are, însă, și beneficii pentru organism. 

Pepenele murat este perfect pentru zilele de toamnă sau chiar iarnă. Dacă ați crezut că coaja de pepene verde este doar pentru coșul de compost, mai gândiți-vă o dată. Această rețetă de modă veche ia ceea ce se aruncă de obicei atunci când se mănâncă acest fruct de vară și îl transformă într-un deliciu dulce-acrișor.

Data viitoare când tăiați pepenele în cuburi pentru o salată sau îl transformați în biluțe de pepene, păstrați coaja pentru a face aceste murături.

Murăturile din coajă de pepene verde pot fi servite ca parte a unui aperitiv sau a unui picnic cu alte murături și gustări sau pur și simplu pot fi savurate ca o gustare dulce ori de câte ori aveți chef. Puteți adăuga, de asemenea, murături de pepene verde tocate în salate sau orice altă gustare.

Dacă sunt procesate corespunzător, murăturile se vor păstra timp de câteva luni în cămară. Dacă renunțați la baia de apă fierbinte, păstrați-i în frigider timp de o lună nedesfăcuți sau două-trei săptămâni deschiși.

Ingrediente

Iată de ce aveți nevoie

- 2 kilograme de coajă de pepene verde

- 1/4 cană de sare de murături

- 4 căni de apă, împărțită, plus mai mult pentru fierbere

- 2 căni de zahăr granulat

- 1 cană de oțet alb

- 1 lingură de baton de scorțișoară, mărunțit

- 1 1/2 linguriță de cuișoare întregi

- 1/2 lămâie, tăiată în felii subțiri

Vezi și: Care sunt cele mai mortale trei medicamente. Se folosesc frecvent, iar unul se eliberează fără prescripție medicală

Cum se procedează

- Puneți coaja de pepene verde într-un recipient mare cu sarea de murat și 3 căni de apă.

- Adăugați mai multă apă pentru a acoperi coaja, dacă este necesar.

- Se lasă la înmuiat peste noapte.

- Scurgeți și clătiți coaja de pepene verde.

- Acoperiți coaja cu apă rece într-o cratiță mare.

- Fierbeți-o la foc mic până se înmoaie - aproximativ 10 minute.

- Între timp, într-o oală de 6 până la 8 litri, combinați zahărul, oțetul, scorțișoara, cuișoarele întregi și restul de 1 cană de apă.

- Se fierbe amestecul timp de 10 minute.

- Adăugați coaja de pepene verde scursă, feliile de lămâie, dacă le folosiți, la siropul condimentat.

- Se fierbe amestecul până când coaja de pepene verde este translucidă, aproximativ 30 de minute.

- Umpleți borcane pe jumătate cu amestecul fierbinte de coajă de pepene verde și sirop, lăsând un spațiu de 1/2 inch între capetele borcanelor.

- Adăugați capacele.

- Se prelucrează în baie de apă clocotită timp de 5 minute și se scot borcanele.

- Lăsați borcanele să se răcească pe un grătar.

- Conservate corespunzător, murăturile de pepene verde se vor păstra într-un loc răcoros, întunecat și uscat timp de cel puțin un an.

- Dacă borcanele nu s-au sigilat bine sau dacă nu doriți să le procesați în apă clocotită, se vor păstra în continuare timp de aproximativ o lună în frigider.

- Borcanele deschise se vor păstra timp de câteva săptămâni în frigider, potrivit The Spruce Eats

Ce gust au murăturile din coajă de pepene verde

Gustul murăturilor din coajă de pepene verde depinde de rețetă, dar cele mai multe sunt picante, dulci și sărate. Acestea tind să fie mai dulci decât majoritatea celorlalte murături, dar au totuși o aromă de oțet și o mușcătură sărată.

Vezi și: Cancer incurabil, vindecat în premieră cu o terapie revoluționară. Adrian: Am privit moartea în față

Semințele sau coaja de pepene verde sunt bune pentru tine

Înainte de a arunca coaja la coșul de gunoi, data viitoare, luați o secundă pentru a lua în considerare beneficiile pentru sănătate ale cojii și semințelor de pepene verde.

Cojile de pepene verde au mai puțin zahăr și mai multe fibre decât pulpa lor și conțin, de asemenea, citrulină. Semințele de pepene verde - uscate sau crude - sunt bogate în magneziu și acid folic, care ajută organismul să funcționeze bine și să evite bolile. Semințele au, de asemenea, tipuri de acizi grași care scad colesterolul rău din sânge și vă ajută să evitați atacul de cord și accidentul vascular cerebral.

"Puteți să prăjiți coaja cu alte legume și să adăugați condimente în semințe, așa cum ați putea face cu semințele de dovleac, pentru o gustare ușoară și sănătoasă", sugerează Lara Whitson, de la Cleveland Clinic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel