Pepene roșu sau pepene galben, marea greșeală pe care o faci. Bilic: Învinge! E mai puțin PERICULOS

Pepene rosu sau pepene galben - Foto: Pexels @Any Lane @Karolina Grabowska
Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat diferențele dintre pepenele galben și pepenele roșu.

Pepenele este vedeta verii și este adorat de o mulțime de români, fiind răcoritor, dulce și potrivit unora, perfect pentru dietă, pentru că este format din 92% apă. 

"Pepene roșu sau galben? Depinde…de cantitate

Indiferent de culoare pepenele rămâne fructul vedetă al verii, zemos și răcoritor, greu îi poți rezista! Dacă ar fi să comparăm culorile, avem avantaje de fiecare parte:

- pepenele roșu conține licopen, un pigment cu efect de protecție a pielii împotriva razelor ultraviolete

- pepenele galben conține betacaroten, un precursor de vitamina A cu efect de protecție a pielii împotriva îmbătrânirii", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Instagram.

Pepene galben sau pepene roșu. Care învinge

"Până aici suntem la egalitate.

- La conținutul de potasiu, mineral care ajută la eliminarea retenției de lichide din organism, pepenele galben e câștigător cu aproximativ 300 mg/100g, adică dublu față de cel roșu.
- Și la conținutul de fibre tot pepenele galben învinge cu 1 g%, față de 0,3g pentru cel roșu. Tocmai aceste fibre împiedică absorția rapidă a zahărului din pepenele galben, ceea ce-l face mai puțin periculos pentru siluetă- acolo unde ambele culori au aprox 7 g fructoză și în jur de 35 calorii/100g.

Roșu sau galben, nu uitați că pepenele se mănâncă cu felia, chiar dacă conține peste 90% apă.

P. S. Dacă vă place pepenele roșu cu telemea, vă ofer și un argument nutrițional pentru această combinație dulce-sărată: licopenul este liposolubil, deci are nevoie de un strop de grăsime ca să fie asimilat- și grăsime mai bună ca în brânză nu există!", a completat ea.

Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de la pepenele roșu

 

Sunt mulți cei care înghit și semințele, fără să știe ce se întâmplă dacă o faci. 

Ei bine, medicii susțin că semințele înghițite nu sunt periculoase, însă cei care o fac se vor lovi de dureri de stomac, din cauza faptului că acestea nu se digeră.

Specialiștii recomandă consumul de ceai din semințe de pepene roșu, deoarece este un excelent diuretic, care ajută la eliminarea nisipului și pietrelor de la rinichi, dar luptă și împotriva paraziţilor intestinali.

Ceai din semințe de pepene. Cum se prepară și la ce e bun

1. Ia semințele crude din pepene și dă-le într-un blender.

2. Pune-le la fiert, apoi strecoară ceaiul și bea-l ca atare.

În cazul în care nu îți place gustul, adaugă câteva lingurițe din ceai în cafea. 

Potrivit American Heart Association, aceste grăsimi sunt utile pentru protejarea împotriva atacului de cord și a accidentului vascular cerebral, precum și pentru scăderea nivelului de colesterol "rău" din sânge.

De asemenea, aceste seminţe mici şi negre conţin citrulină, un antioxidant care este esenţial în combaterea aterosclerozei, a hipertensiunii şi a anginei pectorale.

În compoziţia seminţelor de pepene roşu se mai găsesc vitaminele A, B şi C, magneziu, fier, calciu, mangan şi grăsimi poli şi mononesaturate.

Nu în ultimul rând, seminţele de pepene roşu întăresc muşchiul inimii, îmbunătăţesc memoria şi concentrarea şi redau elasticitatea pielii. În ceea ce priveşte viaţa intimă, seminţele de pepene roşu au puterea de a creşte libidoul şi de a «îmbunătăţi» potenţa bărbaţilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel