Patru moduri te ajută să te relaxezi și să întinerești

Patru moduri te ajută să te relaxezi și să întinerești. Foto: Freepick @lookstudio
Patru moduri te ajută să scapi de stres după o zi de muncă. În plus, te vei relaxa și vei întineri.

Capul se învârte din cauza sarcinilor și nu poți depăși oboseala? Îți sugerăm să-ți dedici o seară sau chiar o zi doar ție. Îți dezvăluit patru moduri care te pot scăpa de stres.

Fă o baie. Această procedură ameliorează tensiunea în mușchi și stimulează procesele metabolice. De asemenea, poți să meditezi: eliberează-te de griji și ascultă-ți senzațiile. Dar mai întâi, nu uita să faci un duș pentru a curăța pielea de impuritățile acumulate. Pentru a spori efectul, adaugă sare sau spumă în apă. 

Săpunul de gudron, soluția naturală care tratează acneea

Apropo, înainte de a începe procedurile de apă, pregătește prosoape curate și un halat de baie pe care le vei folosi. Aceasta este și o parte importantă a ritualului care te ajută să menții o stare bună de spirit.

Fă diferite tratamente de înfrumusețare. După baie, îți recomandăm să folosești un scrub, care va curăța în profunzime pielea și va îmbunătăți microcirculația, iar după o baie va funcționa deosebit de eficient. 

Hidratează-ți pielea imediat după procedurile de apă, deoarece acest lucru va ajuta la reținerea umidității în ten. Îți recomandăm să utilizezi produse care măresc elasticitatea pielii.

Unul dintre produsele benefice pentru îngrijirea pielii este uleiul de jojoba. Îl poți cumpăra de la farmacie. Are un efect hidratant și calmant și este folosit pentru a crea diferite măști și creme. Prin urmare, cel mai ușor este să cumperi o cremă gata preparată. Dar poți folosi uleiul în sine fără aditivi sau poți face acasă diverse creme și măști din acest ulei.

Acest ulei poate fi folosit zilnic. Se poate amesteca cu alte uleiuri: de avocado, piersici, migdale, caise. Proporția ar trebui să fie de 1:1. De asemenea, îl poți adăuga în loțiuni, creme și balsamuri. Îl poți folosi în forma sa pură, dar trebuie să o faci cu atenție.

De asemenea, există creme de unt hrănitoare care regenerează pielea cu uleiuri tropicale și fosfolipide. Apropo, poți spori efectul cu un masaj.  

Masca alginată are un efect cosmetic fulgerător. Tenul tău îți va mulțumi

Fă o ședință de aromaterapie. Lumânări, difuzoare, uleiuri esențiale - toate acestea pot îmbunătăți starea psiho-emoțională. Alege parfumuri care ameliorează anxietatea și stresul: lavandă, chiparos, neroli, paciuli, ylang-ylang. 

Uleiurile esențiale sunt substanțe foarte complexe. De exemplu, o singură doză de ulei esențial poate conține până la 400 compuși diferiți. Unii dintre acești compuși pot avea o varietate de efecte asupra organismului. Unul dintre aceste efecte poate fi ajustarea modului în care se comportă sistemul imunitar. Acest lucru este denumit imunomodulare. Aceasta poate include lucruri precum:

- stimularea anumitor părți ale sistemului imunitar

- creșterea activității unor celule imune specifice

- interferarea cu căile asociate cu inflamația

Fructele de călin sunt perfecte pentru sănătatea pielii. Află cum le poți folosi

Bucură-te de o plăcere fiziologică. Plăcerea fiziologică, ajută la relaxarea completă și la eliberarea tensiunii. Datorită orgasmului, se eliberează oxitocina „hormonul fericirii”, precum și hormoni care favorizează adormirea rapidă și somnul sănătos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel