Patriarhul Daniel s-a vaccinat împotriva infecției COVID

Patriarhul Daniel
Capul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Daniel, a declarat miercuri, 24 noiembrie, că s-a vaccinat anti-COVID.

Capul Bisericii ortodoxe Române, Patriarhul Daniel, a declarat miercuri, 24 noiembrie, la Palatul Parlamentului din București că s-a vaccinat împotriva infecției COVID.

”Sigur, m-am vaccinat, gata!”, declara Patriarhul Daniel. ”Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a declarat că este vaccinat cu schemă completă, două doze, și a reamintit oamenilor “să facă ascultare de medici”. Declarația a fost făcută astăzi, la Palatul Parlamentului din Capitală, după ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului consacrată sărbătorii de 1 Decembrie, Ziua Națională a României”, se arată într-o postare a reprezentanților Ro Vaccinare.

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu nota pe rețelele sociale că mesajul transmis de Capul Bisericii ortodoxe prind declarația făcută astăzi este unul foarte puternic.

”BOR transmite oficial că Patriarhul Daniel s-a vaccinat împotriva Covid-19. E cea mai puternică declarație de până acum și un exemplu formidabil pentru creștinii ortodocși. Primăria Capitalei nu transmite nimic despre Nicușor Dan, care trebuie să facă niște analize înainte de vaccinare. La aproape un an de când avem vaccinurile. Analize care nu sunt deloc necesare. Bine, sunt. Ca o veșnică scuză”, scrie acesta pe Facebook.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.796 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 40 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 650 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. 

Până astăzi, 55.617 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 23.11.2021 (10:00) – 24.11.2021 (10:00) au fost raportate, de către INSP, 231 de decese (122 bărbați și 109 femei), din care 36 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel