Pașaport de vaccinare. Președintele Consiliului European: mai întâi trebuie vaccinați mai mulți oameni
17 ian, 20:10
Președintele Consiliului European, Charles Michel, susține că nu este momentul acum să se discute despre introducerea unui pașaport de vaccinare.
Vaccinare anti COVID-19. Foto: Spitalul Militar Central

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat, într-un interviu, că nu e timpul acum de introducerea unui pașaport de vaccinare, ci de mai multe vaccinări. Acesta a mai susținut că dezbaterea este "foarte pertinentă", dar decizia va fi luată de liderii Uniunii Europene. Totul a plecat de la premierul Greciei care a solicitat, într-o scrisoare Comisiei Europene, marţi crearea unui paşaport special care să ateste vaccinarea purtătorului.

Charles Michel a mai precizat că există un acord de principiu privind un astfel de document, dar mai întâi "trebuie vaccinaţi mai mulţi oameni". Odată introdus, pașaportul ar putea "produce o frustrare uriaşă în Europa" şi în alte părţi ale lumii. Preşedintele Consiliului European a mai afirmat că "nu exclude" ca pe viitor deplasările în interiorul UE să fie permise numai celor vaccinaţi, potrivit Agerpres.


Ştiri Recomandate

INCENDIU la Spitalul de psihiatrie din Craiova! 18 pacienți și 5 cadre medicale, evacuate!
Se pregătește un lockdown? DECLARAȚIA lui Raed Arafat
TOBRAMYCINUM + DEXAMETAZONUM - prospect
IVERMECTINUM - prospect
IVABRADINUM - prospect
POSACONAZOLUM - prospect
TOBRAMYCINUM - prospect
DICLOFENACUM - prospect
NYSTATINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri