Pașaport de vaccinare. Președintele Consiliului European: mai întâi trebuie vaccinați mai mulți oameni

Vaccinare anti COVID-19. Foto: Spitalul Militar Central
Președintele Consiliului European, Charles Michel, susține că nu este momentul acum să se discute despre introducerea unui pașaport de vaccinare.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a declarat, într-un interviu, că nu e timpul acum de introducerea unui pașaport de vaccinare, ci de mai multe vaccinări. Acesta a mai susținut că dezbaterea este "foarte pertinentă", dar decizia va fi luată de liderii Uniunii Europene. Totul a plecat de la premierul Greciei care a solicitat, într-o scrisoare Comisiei Europene, marţi crearea unui paşaport special care să ateste vaccinarea purtătorului.

Charles Michel a mai precizat că există un acord de principiu privind un astfel de document, dar mai întâi "trebuie vaccinaţi mai mulţi oameni". Odată introdus, pașaportul ar putea "produce o frustrare uriaşă în Europa" şi în alte părţi ale lumii. Preşedintele Consiliului European a mai afirmat că "nu exclude" ca pe viitor deplasările în interiorul UE să fie permise numai celor vaccinaţi, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel