Pasageri nemulțumiți pe aeroport: noile măsuri au dus la producerea unei aglomerații de nedescris

Aglomerație la aeroport  sursa foto: Antena 3
Noile măsuri au adus haos și reacții recalcitrante ale pasagerilor pe aeroportul Henri Coandă, față de personalul cu atribuții de control.

Mai mulți pasageri și-au arătat nemulţumirea în legătură cu noile măsuri, pe aeroportul Henri Coandă. Aceștia au avut un comportament recalcitrant faţă de personalul autorităţilor cu atribuţii de control al documentelor de intrare în ţară, fapt ce a generat aglomerări, vineri, între orele 14:00 - 15:30, potrivit unui comunicat remis de Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

"Traficul pe aeroportul Henri Coandă de derulează normal. S-au înregistrat aglomerări punctuale, în intervalul 14.00-15.30 al zilei de azi, generate, pe de o parte, de faptul că, în aceste ore de vârf au aterizat două curse suplimentare, iar, pe de altă parte, de către pasagerii nemulţumiţi de noile restricţii care au avut un comportament recalcitrant faţă de personalul autorităţilor cu atribuţii de control al documentelor de intrare în ţară", se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

Jandarmii şi Poliţia de Frontieră au intervenit pentru a ţine situaţia sub control, conform CNAB.

"Situaţia a fost ţinută sub control cu ajutorul personalului CN Aeroporturi Bucureşti, jandarmilor şi ai Poliţiei de Frontieră. Este posibil ca astfel de aglomerări punctuale să apară în continuare, personalul CNAB urmând să acorde, în continuare, tot sprijinul reprezentanţilor autorităţilor cu atribuţii de control şi menţinere a ordinii publice", se precizează în comunicatul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

Potrivit sursei citate, pentru reducerea aglomeraţiei prin mărirea vitezei de procesare la controlul DSP, a fost dublat numărul de medici DSP de pe fluxul de intrare. De asemenea, pentru mai buna informare a pasagerilor şi pentru păstrarea ordinii publice, a fost suplimentat până la dublare şi numărul de angajaţi ai altor instituţii, inclusiv ai CNAB.

"Este posibil ca, urmare a noilor restricţii de intrare în ţară coroborat cu o creştere a numărului de pasageri care intră în ţară, să se înregistreze aglomerări şi în perioada următoare", se mai spune în comunicat.

CN Aeroporturi Bucureşti face apel la toţi pasagerii să se informeze din timp asupra condiţiilor de intrare în ţară şi să ia toate măsurile necesare pentru respectarea acestora.

Potrivit Antena 3, sute de pasageri care au aterizat în această după-amiază pe aeroportul Otopeni din Bucureşti, au fost îngrămădiţi şi obligaţi să stea zeci de minute în picioare pentru a fi supuşi unor controale DSP. Oamenii au trebuit să aştepte zeci de minute pe culoarul de intrare în ţară, fără aerisire şi îngrămădiţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel